2024. április 16. délután a kétútközi Graefl Major adott otthont a Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamarában működő Vendéglátó Mesterek Klubja gasztronómiai szakembereinek, akik már a nyárra hangolódtak a szakmai előadásokkal, bemutatókkal. A 2024-es fagylalt trendeket, ehető virágokat és mikronövényeket, helyi sajtokat és pezsgőket ismerhettek meg a résztvevők.

A népes vendégsereget Szerencsés Györgyike, a Graefl Major tulajdonosa és házigazdája köszöntötte, bemutatva a fenntarthatóságra és hagyománytisztelet koncepciójára épülő átfogó működésüket.

A meghívott előadók közül Lusztigh Mária világbajnok mestercukrász, cukrászmester az ehető virágok cukrászatban és a gasztronómiában betöltött szerepéről, hatásairól tartott hangulatos és hasznos előadást, prezentációt és kóstolót.

Ezt követően az M-GEL Hungary Kft. képviselői, Gangel András és Kádár Ferenc bemutatták a 2024. a nyár új ízeit és trendjeit a fagylaltok világában, kiemelve, hogy Magyarországon kiemelkedően népszerű ez az édesség, de még a hazai piacon is különbség van a vásárlók ízlésében. Megismertették és megkóstoltatták az idei nyár új ízeit, a Gundelek kedvencét, a Vérnarancsot Máriatövissel, a Pisztáciát Parajd fűszerével és a Mentes málnát.

Az édességek után a kastély sommelierje, Birliba Tamás és Balla Ildikó, a poroszlói Füzes sajtműhely háziasszonya egy remek sajt-pezsgő párosítással zárta bemutatókat, majd lehetőség volt a kastély és major megtekintésére is.

A vendéglátó szakemberek a tavaszi szakmai felkészülés után remélhetőleg egy remek idegenforgalmi szezont kezdhetnek, majd a nyári szezon után ősszel folytatják a szakmai találkozások sorozatát a HKIK Vendéglátó Mesterek Klubjában.