A megújult Vendéglátó mesterek klubja idei 2. rendezvényének a hatvani Svéd Korona Étterem adott helyszínt mácius 18.-án. A rendezvény elsősorban a felszolgálás területére fókuszált a közel 50 fő, elsősorban felszolgáló-pincér szakember érdeklődő részvételével.
Bobák József, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Éttermi és Sommelier alelnök, Schnitta díjas éttermi mester a terítés új trendjeiről tartott tartalmas előadást, Dobos András az Etlap Online tulajdonosa pedig a digitális online étlap lehetőségeire hívta fel a figyelmet, mely többek között segítséget nyújthat több speciális szűrésre is az éttermet választóknak, így a QR és NFC azonosítás alapján a törzsvendég generálásra, vagy akár az allergén szűrés alapján történő választásra is. A programot Barta Anna, a Barta Nagygombosi borászat tulajdonosa borbemutatója zárta.
A házigazda és szervező ez alkalommal is Nagy Zoltán, a Klub elnöke, a HKIK elnökségi tagja volt.
A klub következő eseménye április 16-án Kétútközön lesz, ahol a fagylaltok, ehető virágok és a pezsgők kerülnek a középpontba.