Az idei félélvben is elindult a Vállalkozz okosan kamarai segítséggel kurzus az egri egyetemen. A Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara 2019-ben az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemmel közösen elindította a „Vállalkozói kompetenciafejlesztés a gyakorlatban” című tantárgyat, melyet szabadon választható tárgykén az egri campuszon bármely szakos hallgató felvehet.
Idén 25 hallgató csatlakozott a programhoz.

A tantárgy a vállalkozói gondolkodást, a vállalkozóvá válást segítő folyamat részeként épül be a képzésbe. Kiemelt cél, hogy a hallgatók ismerjék meg a vállalkozás gyakorlatorientált működését, a kereskedelmi kamarák szervezetorientált, vállalkozás orientált és társadalomorientált megközelítését, azok vállalkozásokat segítő tevékenységét.

A kurzus úgy épül fel, hogy minden témát egy Heves vármegyei vállalkozó, vagy vállalkozás képviselője tartja, hogy saját munkatapasztalatai alapján kézzelfogható tudást tudjon átadni a hallgatóknak.

A keddenkét megtartott órán eddig hatékony együttműködést tanultak Kelemen Judit egyéni vállalkozótól, üzleti terv készítést Demeter Andrástól a Gyegép Kft. pénzügyi vezetőjétől és kamarai ismereteket kaptak File Sándortól a HKIK főtitkárától.

Képen: File Sándor

A félév során hallanak befektetői pitchről, cégalapítás jogi formáiról, üzleti tervezésről, kezdő vállalkozások finanszírozási lehetőségeiről, HR stratégiáról, vállalati sajtókapcsolatokról és marketingről.

A félév egy saját vállalkozói ötlet prezentálásával zárul a képzelt befektetők előtt.