Az Országos Vállalkozói Mentorprogram keretében idén tavasszal egy új, tematikus alprogram is megnyílik a vállalkozások előtt. A Mentorprogram a vállalkozásfejlesztés mindenki számára fontos és megkerülhetetlen témáját hozza a kis- és középvállalkozások elé.

A hamarosan induló Vállalkozz Fenntarthatóan! alprogram a fenntarthatóság elméletének és gyakorlatának megismerését biztosítja, amely a piac kínálati és keresleti oldalán ma már egyaránt elvárásként jelentkezik. Az új alprogram célja, hogy olyan fenntarthatósági ismereteket adjon át a kis- és középvállalkozásoknak, amelyek új elemekkel gazdagíthatják a vállalkozások tudatos döntéshozatalát. Ennek szemléltetéséhez a szakemberek gyakorlatias, hazai viszonyok között megvalósítható mintákat mutatnak be a mentoráltaknak, melyhez gyakorló vállalatvezetők – Mentorok – segítségét veszik igénybe. A fenntarthatóság témájában már rutinos Mentorok feladata lesz, hogy példáikkal ösztönözzék, szakmai tanácsokkal és iránymutatással, valamint jó gyakorlataik megismertetésével támogassák a mentorált kkv-k fenntarthatósági szempontú fejlődését.

Milyen előnyökkel jár a részvétel?

A környezettudatos szemléletmód napi gyakorlatba építésével növelhető a vállalkozás versenyképessége,
a vállalkozás tagja lehet a valóban felelősségteljesen működő vállalatok közösségének, ahol lehetősége nyílik üzleti kapcsolatépítésre,
továbbá a résztvevők a projekt sikeres elvégzésével plusz pontokat szerezhetnek a GINOP-1.2.8., a VEKOP-1.2.6. és több GINOP Plusz pályázaton.

A résztvevőknek lehetőségük nyílik:

  • részt venni a csoportos szakmai találkozókon, mentorálásokon;
  • céglátogatások keretében bepillantást nyerni a Mentorok fenntarthatósághoz kapcsolódó mindennapi működési rutinjába;
  • hozzáférni a nemzetközi szakértők közreműködésével készült MKIK Fenntarthatósági Kézikönyvhöz és egyéb információs anyagokhoz; valamint
  • elkészíteni saját cégre szabott fenntarthatósági akciótervüket.

A Vállalkozz Fenntarthatóan! alprogram tervezett időtartama kb. 6 hónap, ezen időszak alatt lesz lehetőség a fent felsorolt szolgáltatások igénybevételére (átlagosan havonta 1-2 programelem kerül megrendezésre). 

BŐVEBB INFORMÁCIÓ: IDE KATTINTVA

dr. Juhász Gabriella

Munkahely: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Beosztás: Heves vármegyei programkoordinátor

Cím: 3300 Eger, Faiskola út 15.

Telefonszám: +36 20 372 9397

E-mail cím: dr.juhasz.gabriella@hkik.hu