A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és Gyöngyös Város Önkormányzata hétfőn adta át a Gyöngyös Város Gazdaságáért Védjegyeket a Kékes étteremben rendezett vállalkozói fórumon. A fórum lehetőséget teremtett a járás vállalkozásai, önkormányzata és oktatási intézményei részére a találkozásra, közös beszélgetésre.  

Dr. Pánczél Andrea

A gyöngyösi vállalkozói fórumon a LIFE-IP North-Hu-Trans projekt keretében a hazai energiagazdálkodás helyzetéről és a régiós földgázstratégia jövőképéről tartott előadást dr. Pánczél Andrea energetikai és kommunikációs tanácsadó, a WONY- Women in Energy Association elnöke és társalapítója. 

Hiesz György – Gyöngyös Város Polgármester

A Gyöngyös Városi Önkormányzat, valamint a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kiemelt feladatként kezeli a város és vonzáskörzete gazdasági fejlesztésének elősegítését, a fejlődésben kiemelkedő, az innovációban élenjáró, valamint a munkaerő-utánpótlás nevelésében aktívan résztvevő vállalkozások elismerését, ezért hozta létre a Gyöngyös Város Gazdaságáért Védjegyet, amit minden évben odaítélnek az arra legérdemesebbeknek.

Gyöngyös Város Gazdaságáért Védjegyet vehetett át nagyvállalat kategóriában a B.Braun Medical Kft.
A díjat Bognár József termelési divízió igazgató vette át.

A több mint 64 ezer munkatársával 64 országban jelen lévő B. Braun a világ egyik vezető egészségügyi vállalkozása. Az 1839-ben alapított családi vállalkozást Magyarországon, ezen belül Gyöngyösön, a B. Braun Medical Kft. képviseli.  A cégcsoport 58 milliárd forintos éves árbevételével a magyarországi egészségügyi piac egyik legnagyobb szereplője. Több mint 1600 gyöngyösi munkavállalójukkal a térség egyik legnagyobb foglalkoztatója és beszállítóikon keresztül további térségi vállalkozásoknak adnak munkát. A helyi, három évtizedes múltra visszatekintő gyáregység egyszer használatos orvosi eszközöket állít elő. Ma a B. Braun gyöngyösi üzeme a térség egyik legnagyobb munkaadójaként hosszú távú megélhetést nyújt. A gyártóhely 2020-ban új gyárépülettel bővült, amely 2025-re szeretné megduplázni a cég gyártókapacitását, és 400 új munkavállalónak biztosít majd stabil, megbízható munkahelyet. A B. Braun tudásmegosztást hangsúlyozó „Sharing Expertise” mottójának jegyében kiemelt figyelmet fordít a jövő generációjának oktatására és fejlesztésére, valamint az innovatív tanulási folyamatok elősegítésére és a társadalmi felelősségvállalásra. Fejlesztő munkatársaik küldetése, hogy megosszák tapasztalataikat a jövő orvosi eszközeinek fejlesztőivel, és kedvet csináljanak a tudományos pálya választásához. Meggyőződésük, hogy a jövő nemzedékének támogatása minden felelősen gondolkodó személy és vállalat közös érdeke. Ezért is támogatnak több oktatási intézményt és edukációs programot.  A fenntarthatóság fontos vezérlő elve a B. Braun vállalati tevékenységének. A hosszú távú növekedéssel elért gazdasági felelősség mellett nagy hangsúlyt helyeznek a környezetvédelmi és szociális felelősségvállalásra is, ami számos projektjükben tetten érhető. 2011-től névadó szponzora a város életében kiemelkedő szerepet játszó, már nemzetközi szintéren is bemutatkozó NB-I-es férfi kézilabdacsapatnak.

Gyöngyös Város Gazdaságáért Védjegyet vehetett át kis- és középvállalkozói kategóriában a Mátra-Diagnosztika Kft. A díjat Szabó Tivadar ügyvezető vette át. Fő tevékenysége a műszaki vizsgálat, elemzés.

A vállalkozás idén 30 éves, 14 főt foglalkoztat. A Mátra-Diagnosztika Kft. 1992-ben indította vizsgáló laboratóriumát, fémipari anyagvizsgálati tevékenységek végzésével.  
Szolgáltatásai akkreditáltak, melyek keretein belül roncsolásos illetve roncsolásmentes, struktúra elemzési és anyagösszetételi vizsgálatokat végeznek fémes anyagokon, ötvözeteken, acélon, vason, öntött fémeken, valamint ezen anyagok hegesztési varratain.  
A társaság 2016 évtől biztonságirányítási rendszert működtet, mely elengedhetetlen garanciát jelent roncsolásos és roncsolásmentes anyagvizsgálatok helyszíni munkavégzéséhez és projektekben való közreműködéshez.  
Kezdetektől fogva nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a munkavállalóik modern, jelen korunk anyagvizsgálati kihívásainak megfelelő tudással és eszközökkel dolgozzanak.  
2019-től a Mátra-Diagnosztika Kft.  Zwick/Roell referencia laboratóriumaként tevékenykedik. 
Képzett szakembereiknek és magas színvonalú radiográfiai berendezéseiknek köszönhetően kiváló minőségben, gyorsan és nagy mennyiségben képesek vizsgálati eredményeket biztosítani megrendelőik számára.

Gyöngyös Város Gazdaságáért Védjegyet vehetett át mikrovállalkozás kategóriában a Nasra Étterem Kft. – Koháry Étterem. A díjat Srajber Ádám és Nagy Zsolt ügyvezetők vették át.

A több mint 10 éve alakult vendéglátóipari vállalkozás a belvárosi Koháry Éttermet működteti. A vállalkozást két fiatal, Srajber Ádám és Nagy Zsolt hívta életre. Lehetőséget kínálnak önkiszolgáló étterem formájában helyben fogyasztásra, jelentős forgalmú az ételkiszállítás szolgáltatásuk, de eseményekre, rendezvényekre is vállalnak megrendeléseket. 
Működésük alatt közel 60 tanulót képeztek szakács és vendéglátó eladó szakmában, szem előtt tartva a munkaerőutánpótlás nevelés fontosságát. Szoros kapcsolatot ápolnak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Károly Róbert Középiskolával a tanulóképzés kapcsán, valamint a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával, hiszen éttermük népszerű gyakorlati képzőhely. A vállalkozás önkéntes kamarai tagvállalkozás.  
Éttermük nagy népszerűségnek örvend, melynek köszönhető a kedves és figyelmes vendéglátásnak és a fiatalos lendületnek. 
Szeretnénk megkérni mindhárom díjazottat, hogy fáradjanak vissza egy csoportképre. 

Fotó: Czimer Tamás