A HBH éttermet üzemeltető Szarvasvadász Kft. és a Szépítész Eger Kft. kapta idén a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és Eger MJV Önkormányzata által alapított PRO Agria Gazdasági Szakmai Díjakat. Az elismeréseket február 2-án adták át az egri Városháza díjtermében.

A két szervezet 2008-ban alapította meg azt az elismerő díjat, melyre azon vállalkozások érdemesek, akik a város gazdasági életét fellendítő, kiemelkedő gazdasági teljesítményt nyújtottak, vagy több éves, egyenletes gazdasági teljesítményük alapján hozzájárultak a város gazdaságának fejlődéséhez.

„PRO AGRIA” gazdasági szakmai díjban részesült a SzépítésZ Eger Kft. 

Szabó Zoltán a cég tulajdonosa a kőműves szakma alapjait, a munka szeretetét elsajátítva 1998-ban indította el saját vállalkozását, 1999-ben kőműves mesterlevelet szerzett, majd mint SZépítésZ Eger Kft. 2004-től társas vállalkozás keretein belül folytatja tevékenységét. A cég azóta is folyamatosan és dinamikusan fejlődik, a magas minőségben és színvonalban elvégzett munkát a több mint 50 fős létszám, a korszerű eszközpark, a magas minőségi gépek, berendezések és technológia teszi lehetővé, amely által mára az egri kistérség egyik kiemelkedő vállalkozásává nőtte ki magát a magasépítés területén.

Fő tevékenységük az építőipari generál kivitelezés, műemlék épületek felújítása, szerkezetépítés. Teljeskörű építőipari szolgáltatást nyújtanak megrendelőik részére, melyhez szakmailag képzett, elkötelezett szakemberekkel rendelkeznek. Legyen szó intézményi, ipari épületek, üzletek, lakások, családi házak építéséről vagy felújításáról. 

Üzletpolitikájuk az ügyfeleik elvárásainak teljes körű megismerése és minden igényük kielégítő kiszolgálása, a korrekt szerződési feltételek, versenyképes árak, folyamatos színvonalemelés, és ehhez természetesen a folyamatos szakember- továbbképzés.

Egerben sétálva többek között munkájukkal találkozhatunk és láthatjuk a Platán Egészségcentrumnál, a Nemzetbiztonsági Hivatal vagy a Líceum homlokzatánál. Az Egri Érseki Palota Pyrker szárnyának, felső kertjének felújítása, a Bazilikát kiszolgáló épületek építése, és felújításában való közreműködés, a Gárdonyi kert fejlesztése is nevükhöz köthető. Egerben és vonzáskörzetében több közintézményben, pl. a Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium tornatermében, ipari létesítményekben (ZF Hungária Kft, EMERSON, Sanamöbel, HESI Kft, stb.), szállodákban és vendéglátó ipari egységek (Eger&Park Hotel, Hotel Villavölgy, Ködmön Csárda) végeztek építési, felújítási munkákat. 

„PRO AGRIA” gazdasági szakmai díjban részesült a SZARVASVADÁSZ Kft. – HBH Étterem

A 2012. óta működő Szarvasvadász Kft. fiatal vendéglátó csapata korábban a híres Fehér Szarvas Éttermet, most pedig Eger történelmi belvárosában található nagy múltú HBH Söröző és Éttermet vezeti, ahol a magyar konyha specialitásai mellett bajor sör- és ételkülönlegességekkel várják a vendégeket. A cég tulajdonosai Szabó Zoltán, Hócza Attila és Angyal Tamás nem csak az ételek minőségét és összeállítását tartják fontosnak, hanem a hazai és nemzetközi sörfőzdék termékeinek megismertetését is. Évente több sörös rendezvényt szerveznek. Februárban tartják a Sörfebruárt, ahol 4 héten keresztül hetente egy-egy hazai sörfőzde termékeit mutatják be, a vendégek pedig rangsorolhatják. Tavasszal Nemzetközi Sörgasztro hetek következnek, ahol a külföldi sörök mellé nemzeti ételeket is kínálnak. Ősszel a „kötelező” Októberfeszt keretében 7 féle hazai és 7 féle külföldi prémium sört vernek csapra az elmaradhatatlan a házi készítésű bajor kolbásszal és a bajor lúgos pereccel. Az étterem folyamatos gasztronómiai élményt nyújtó eseményekkel, céges rendezvényekkel és kitelepülésekkel is foglalkozik.

A cégvezetők számára elengedhetetlen a folyamatos önképzés és a szakmai utánpótlás nevelés is. Mindhárman fontosnak tartották, hogy szakmájukban mestervizsgát tegyenek, így 2015-ben megszerezték a szakács és pincér mester címeket, aktív tagjai a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában működő Vendéglátó Mesterek Klubjának. 2012. óta részt vesznek a duális gyakorlati képzésben, mintegy 80 fiatal kapta meg náluk a sikeres szakmai vizsgához a gyakorlatot és felkészítést. Több saját nevelésű tanulójukat alkalmazták a vizsga után is az étteremükben, sőt más vendéglátóhelyek is szívesen fogadják a náluk nevelkedő, sikeresen teljesítő végzősöket. A magyar diákok mellett szívesen fogadják az Erasmus programok keretében Egerbe szakmai tapasztalatszerzésre érkező szlovákiai magyar vendéglátós tanulókat is.

Fotó: Szántó György