Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem a Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamarával közösen rendezte meg a Kutatók Éjszakáját: idén is, immáron második alkalommal a klímatudatosság állt a rendezvény fókuszában. A rendezvény keretében a Szénrégió Bizottság Titkársága kerekasztal beszélgetést szervezett Deli Daniella, klímapolitikáért felelős helyettes államtitkárral.

A kerekasztalra az Eszterházy Károly Gyakorló Gimnáziumának 11. osztályos diákjai kerültek meghívásra: a fiatalok bevonása az Európai Zöld Megállapodás megvalósításába kulcsfontosságú. Ez az egyik legjobb pillanat arra, hogy érzékennyé tegyük őket a téma iránt, hiszen pályaválasztás előtt állnak. Ezek az események jó alkalmat biztosítanak számukra, hogy megismerkedjenek és beszéljenek az EU klímacéljairól, sőt abban is segítséget nyújthat, hogy megtalálják szerepüket a történetben.

A beszélgetés során meghallgathatták helyettes államtitkár asszony inspiráló életrajzát és olyan ötleteket hallhattak, amelyek segítségével megtalálhatják a személyiségükhöz legjobban illeszkedő életutat. A beszélgetés előtt, bemelegítésként Dr. Piskóti-Kovács Zsuzsa, a Titkárság vezetője tartott a diákoknak előadást, melynek keretében megismerkedhettek a klímapolitika keretrendszerével, az Európai Zöld Megállapodással és hangsúlyozásra került a részvételük fontossága is.

Fotó: Nagy Adrienn/Forrás: uni-eszterhazy.hu