Az Ötletpályázati felhívás célja, hogy a Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett Heves Vármegye Étele projekt keretében kidolgozzanak néhány marketing elemet. A projekt célja, hogy a helyi gasztronómiai értékeket népszerűsítse, és egyedi, Heves vármegyére jellemző ételeket alkossanak, amelyek kizárólag Magyarországon termelt hozzávalókat tartalmaznak, és nem tartalmaznak mesterséges íz- és adalékanyagot.
A pályázat tárgya a következő marketingelemek kidolgozása:
• Kreatív elnevezés: könnyen megjegyezhető, fiatalos, időtálló.
• Szlogen: világos üzenet, pozitív hangvétel, cselekvésre ösztönöz.
• Logóterv: egyedi, könnyen felismerhető, tükrözi a gasztrokoncepció lényegét.
• Arculat kialakítása: tipográfia, színpaletta, vizuális elemek.
A pályázat nyilvános, egyének vagy csapatok nyújthatják be, és a pályaműveket Google Drive linken keresztül kell benyújtani 2025. április 15-ig
. A nyertes pályázatot beadó 200.000 Ft pénzjutalomban részesül, valamint meghívást kap a sajtónyilvános eredményhirdetésre és a Heves Vármegye Ételét bemutató eseményekre
ÖTLETPÁLYÁZATI FELHÍVÁS
A „HEVES VÁRMEGYE ÉTELE” ELNEVEZÉSŰ PROJEKT
NÉHÁNY MARKETING ELEMÉNEK KIDOLGOZÁSÁRA
A Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara fogja össze a gasztronómiai vállalkozások, szakemberek, oktatók szakmai közösségét magába foglaló Vendéglátó Mesterek Klubját, amelyen belül 2024-ben merült fel az a javaslat, hogy legyen Heves vármegyében az éttermek étlapján egy-egy jellegzetes, a megyei hagyományokra, adottságokra épülő helyi étel, ételsor. Ezt alapul véve jött létre a Heves Vármegye Étele gasztrokoncepció: olyan ételek megalkotása, amelyek meghatározott, Heves vármegyére történelmileg is jellemző helyi alapanyagokból készülnek, kizárólag Magyarországon belül termelt hozzávalókat tartalmaznak és nem tartalmaznak mesterséges íz-, és adalékanyagot. Az ételek megalkotásának egyik célja, hogy elősegítse egy stabil híd megteremtését a helyi termelők és a vendéglátók között, valamint a helyi lakosok és az ide érkező látogatók számára megbízható, magas értékkel bíró gasztronómiai élményeket kínáljon. A címet elnyerő ételek a helyi hozzávalók megismertetése mellett a vendéglátóhely és a konyhafőnök egyediségét is képviselik.
A Heves Vármegye Étele 2025-ben meghatározott alapanyagai a szarvas, a pisztráng és egy tányérdesszert. Az alapanyagok közül legalább 3 alapanyagnak megjelölten helyi termelőtől kell származnia, és a további alapanyagoknak is Magyarországról, valamint az ételek nem tartalmazhatnak mesterséges íz-, és adalékanyagot.
A Heves Vármegyei Vendéglátó Mesterek Klubja elkötelezett a minőségi gasztronómia iránt. Az általa megalkotott Heves Vármegye Étele koncepciót hosszú távra, a térségi gasztronómiai értékek széles körű megismertetése érdekében hozta létre. Az ezzel a címmel kitüntetett ételek minősített, kiemelt fogások lesznek a vendéglátóhelyek étlapjain.
A pályázat tárgya
A pályázat kiírója az alábbi 1-4. pontokban meghatározott marketingelemekre vár komplett javaslatot a Heves Vármegye Étele projektben:
1. A Heves Vármegye Étele kreatív elnevezése, fantázianeve
könnyen megjegyezhető, hosszú távra szóló, fiatalos, „megszólít”, időtálló
2. A Heves Vármegye Étele gasztrokoncepció szlogenje, jelmondata
világos üzenet, pozitív hangvétel, érthető és könnyen megjegyezhető, cselekvésre ösztönöz
3. „Heves Vármegye Étele” – logóterv
(az 1. pontban meghatározott elnevezést alapul véve. Egyedi, könnyen felismerhető, egyszerű, tükrözi a gasztrokoncepció lényegét, megragadja a figyelmet, utal a térségre, kapcsolódik a régió kulturális örökségéhez)
4. „Heves Vármegye Étele” – arculatának kialakítása
(az 1. pontban meghatározott elnevezést alapul véve)
tipográfia, színpaletta, vizuális elemek stb.
A további marketingelemeket a beérkezett pályázatok értékelése után, a nyertes pályázat(ok)ra építve szakértői stáb dolgozza ki, melyekben az 1-4. pont nyertese, díjazottjai felkérést kaphatnak.
A pályázat formai elvárásai és benyújtása:
– a pályázat nyilvános, (kivéve a Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara munkavállalóit)
– a pályázat benyújtói egyének vagy csapatok lehetnek
– a pályázatban meg kell adni a pályázó nevét (csapattagokat), e-mailcímét, telefonszámát
– a pályaművek benyújtása Google Drive linken keresztül ITT,
– terjedelmi előírás és korlát nincs
– a beküldési határidőn túl érkezett pályaműveket nem áll módunkban figyelembe venni.
Beküldési határidő: 2025. április 15. (kedd) 10 óra
A pályázat díjazása
A pályáztató egy nyertes koncepciót fogad el, és fenntartja a jogot további díjak kiosztására.
– A nyertes pályázatot beadó 200.000 Ft pénzjutalomban részesül
– Meghívás a sajtónyilvános eredményhirdetésre
– Díszoklevél
– 2 főre szóló gasztro útlevél valamennyi, Heves Vármegye ételét kínáló éttermekbe (meghatározott számú voucher a Heves Vármegye Ételét kínáló éttermekbe)
– Meghívás a Heves Vármegye Ételét bemutató eseményekre
További feltételek: A pályázat kiírója fenntartja a jogot, hogy a benyújtott pályázatokban lévő ötleteket, javaslatokat részben vagy egészben felhasználja. A pályázó lemond a szerzői jogról, beleértve a személyhez fűződő és vagyoni jogokat is, és hozzájárul ahhoz, hogy a pályázat kiírója a pályázatban szereplő anyagokat szabadon felhasználhassa, módosíthassa, terjeszthesse és publikálhassa. A pályázó kijelenti, hogy a benyújtott anyagok nem sértik harmadik fél jogait, és teljes mértékben mentesíti a pályázat kiíróját minden esetleges jogi következménytől.
Kapcsolat, további információ: Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

Vitkóczi Marianna
Munkahely: Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara
Beosztás: Stratégiai koordinátor
Cím: 3300 Eger, Faiskola u. 15.
Telefonszám: +36 36 429 612 -116-os mellék // +36 20 494 2318
E-mail cím: marianna.vitkoczi@hkik.hu

Égető Ildikó
Munkahely: Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara
Beosztás: Térségi koordinátor
Cím: 3300 Eger, Faiskola utca 15.
Telefonszám: +36 20 328 4977
E-mail cím: ildiko.egeto@hkik.hu