Kamarai nyilvántartásba vétel (regisztráció), kamarai hozzájárulás fizetése

Az alábbi Kamarai Nyilvántartó Rendszer- KNYR mezőbe kattintva adja meg az adatait (3-6 perc)

Bejelentkezés a KNYR-be:

 • Ügyfélkapu használatával (ezt javasoljuk). Az SZEÜSZ ellenőrzi, hogy az ügyfélkapu segítségével belépő felhasználó jogosult-e a gazdálkodó szervezet kamarai regisztrációjának ügyében eljárni. Sikertelen képviseleti jog esetén ellenőrizze a beírt adószámot, vagy válassza a „Bejelentkezés jelszóval” gombot. Az adatok kitöltését követően elektronikusan is beadhatja a regisztrációs adatlapot.

 • Ügyfélkapu használata nélkül az adószám megadásával. Ez esetben szüksége lesz a belépéshez egy felhasználónévre és jelszóra, amelyet az első belépése alkalmával kell rögzítenie. A felhasználónak ugyancsak meg kell adnia az email címét, amely a jelszó elfelejtése esetén biztosítja a hozzáférést a rendszerhez. A későbbiekben ezen jelszó megadásával léphet be a rendszerbe. A regisztrációs adatszolgáltatás teljesítéséhez az adatlapot le kell töltenie, cégszerűen aláírnia, és beküldenie az illetékes kamara adatlapon szereplő címére.

Néhány jó tanács a program használatához:

  • A mezők egy részét a program formailag és tartalmilag ellenőrzi. Ha hibásnak találja, pirossal kiírja a hibát és meg is jelöli a hibás adatot.
  • Az ablakok előtt levő zöld „i” betű fölé húzva az egeret az adott adat kitöltésével kapcsolatos információkat tudhatja meg.
  • A színezett mezők kitöltése kötelező, enélkül az adatok nem menthetőek.

Nyilvántartásba vételét továbbra is intézheti személyesen a székhely szerint illetékes kamarák ügyfélszolgálati irodáiban.

  Kamarai hozzájárulás fizetése:

  • Bankkártyás fizetés segítségével a regisztrált, illetve az ügyfélkapu segítségével azonosított felhasználóknak lehetőségük van a kamarai pénzügyi követeléseket kiegyenlíteni a regisztráció során vagy belépve a „Kamarai regisztráció” „Befizetés” menüpontjában.
  • Utalással is rendezheti a regisztrációs adatlapon megadott bankszámlaszámra.
  • Valamint személyesen fizetheti készpénzben vagy bankkártyával a székhely szerint illetékes kamarák ügyfélszolgálati irodáiban.

   

  A regisztrációs adatlap és a kamarai hozzájárulás összegének beérkezését követően ügyfélkapujára/ cégkapujára ezek hiányában a regisztráció során korábban megadott e-mail címre igazolást kap. Az igazolás tartalmazza a vállalkozás kamarai regisztrációs számát, valamint azt, hogy az 5 000 Ft-os kamarai hozzájárulást befizette. A hozzájárulásról számla nem készül, az a banki bizonylat, illetve befizetési pénztárbizonylat alapján továbbra is elszámolható.

  Önkéntes kamarai tagjainkesetében a befizetett tagdíjból kiegyenlítésre kerül a hozzájárulás összege, azt külön továbbra sem kell megfizetniük.

  Felhívjuk a gazdálkodó szervezetek figyelmét, hogy 2022. január 1-jétől a kamarai törvény módosítása alapján változott a kamarai hozzájárulás fizetésének rendje, mely ezt követően az alábbi módon teljesíthető:

  • 2023. évi kamarai hozzájárulást a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának kell megfizetni.
   • Utalással a 12100011-10639683 számú bankszámlára. (Közlemény rovatba, kérjük tüntesse fel vállalkozása 11 számjegyű adószámát.)
   • Ügyfélszolgálatainkon történő fizetéssel.
  •  A 2021. december 31-ét megelőző időszakra vonatkozó hátralékot pedig változatlanul a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara részére kell megfizetni.
   • Utalással a 10300002-46800905-49020023 számú bankszámlára (Közlemény rovatba, kérjük tüntesse fel vállalkozása 11 számjegyű adószámát.)
   • Ügyfélszolgálatainkon készpénz vagy bankkártyás fizetéssel.

  Ha a fenti két kamara között véletlenül tévesen utalt Önnek további teendője nincs, azt a kamarák egymás között rendezik!

  További tájékoztatást a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara honlapján talál.

  Amennyiben valamilyen okból nem sikerül a regisztráció. A szövegre kattintva az adatlapot kézzel töltse ki, és cégszerű aláírás után küldje be részünkre.