A németországi Rangendingen székhellyel rendelkező TUBEX Holding GmbH felvásárolta a heves megyei Sirok községben található MÁTRAMETÁL Kft.-t. A két társaság megállapodott abban, hogy a vásárlás feltételeit nem hozza nyilvánosságra.

A Mátrametál több mint 60 éves tapasztalattal rendelkező csomagolóanyag-gyártó vállalat, sirtoki telephelyén alumínium aeroszolos palackokat és alumínium tubusokat gyárt.

A TUBEX több mint 70 éve az alumínium aeroszolos palackok, alumínium tubusok, alumínium patronok és műanyag tubusok csomagolási specialistája a kozmetikai, a gyógyszeripari, az élelmiszeripari és a technológiai termékek piacán.

A bővüléssel a TUBEX csoport 7 gyártóüzemének kapacitása 700 millió alumínium aeroszol doboz, 1,6 milliárd alumínium tubus lesz, és több mint 1.800 embert fog foglalkoztatni.

A TUBEX csoport sikerének garanciája az innovatív erő, amely a fenntartható alumíniumcsomagolásra összpontosít, és így garantálja a stabilitást és az üzletmenet folyamatosságát minden ügyfél számára.

Dr. Cornelius Grupp, a TUBEX Holding GmbH ügyvezető igazgatója kifejtette: „A MÁTRAMETÁL felvásárlása kiegészíti a TUBEX-csoport stratégiai irányultságát a lokáció, az ügyfelek és a piac tekintetében egyaránt.”