Szeptember végén Hatvanban, Gyöngyösön és Egerben is tájékoztató rendezvényt tartott a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara meghívásában az MVM Zrt.  Az energiaárak drasztikus emelkedése, a biztonságos energiaellátás megteremtése miatt különösen időszerű volt az energiafogyasztás csökkentési lehetőségek feltárása. 

Sőrés Péter Márk az MVM Zrt üzletfejlesztési osztályvezetője naprakész tájékoztatást tartott arról, hogy a világban végbemenő változások, hogyan hatnak az energiapiacra, mi várható a jövőben, és mit tud tenni a KKV szektor, hogy csökkentse a bizonytalanságot és növelje a vállalkozás versenyképességét.  

Megoldásként a saját energiafelhasználásuk csökkentését javasolta modernizálással vagy beruházással. Másik megoldás a saját energiatermelés, napelemes kiserőművel, saját fogyasztást részben kiváltva mérő mögötti telepítéssel. 
A versenypiacról vételező KKV szereplők részére megoldást jelentenek a fentebb említett energiahatékonysági és megújuló energiaforrás alapú beruházások és szolgáltatások A napelemes termeléssel képesek a saját fogyasztásukhoz szükséges villamos energiát megtermelni.  Az energiahatékonysági intézkedésekkel és saját termelésükkel csökkenteni képesek energiaköltségüket, ezáltal működési költségüket is. 

Az energiahatékonysági és megújuló energiaforrás alapú szolgáltatások mind rövidtávon, mind távlatilag költséget csökkentenek és versenyképességet javítanak. Elsődleges a fejlesztések előkészítése, auditálás, tanácsadás, műszaki tervezés.

A szakember bemutatott két MVM szolgáltatást, mely segítheti a vállalkozásokat: 

ESCO – MEGOLDÁS A FINANSZÍROZÁSRA

Az MVM ESCO Zrt az MVM beruházási finanszírozásában a vállalkozások versenyképességéhez járul hozzá, elsősorban telephelyi napelemes és világításkorszerűsítési havidíjas szolgáltatási szerződési megoldásokkal A vállalkozások így a saját fejlesztési forrásaikat további egyedi technológiai fejlesztésekre összpontosíthatják.
Fókuszterületek:

  • Világításkorszerűsítés
  • Napelemes kiserőmű
  • Biogáz termelés és hasznosítás

OPTIMUM – ENERGIAHATÉKONYSÁG OPTIMALIZÁLVA

A MVM csoport teljeskörű megoldása egy fenntartható energetikai rendszerek kialakítása, legyen az fűtési-hűtési rendszer vagy naperőmű. 
Energetikaiaudit energetikai szakreferens és almérő szolgáltatásai hozzájárulnak a vállalkozások törvényi kötelezettségeinek teljesítéséhez. 

A fórumsorozat 2023-ban is folytatódik. Azonban, ha partnert keres energetikai beruházásaihoz, forduljon bizalommal a kamarához, aki közvetlen kapcsolatot terem az MVM-hez. 

További részletek: www.mvm.hu 
Ajánlatokért további információ: uzletfejlesztes@mvm.hu

Kamarai kapcsolattartó:

Becskei Márk

Munkahely:
Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Beosztás:
Tanácsadó és Projektiroda irodavezető
Cím:
3300 Eger, Faiskola u. 15.
Telefonszám:
+36 36 429 612 121-es mellék
+36 20 517 9290
E-mail cím:
mark.becskei@hkik.hu