A mátrafüredi AVAR Hotelben tartotta idei gazdasági évnyitóját a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara február 15-én.  A rendezvényen fő előadója dr. Botos Barbara klímapolitikáért felelő helyettes államtitkár volt, aki előadásában ismertette a klímavédelem stratégiáját, a szénkivezetés szükségességét és annak megyei gazdasági vetületeit. Az eseményen kamarai díjak, a Gyöngyös Város Gazdaságáért Védjegy és Korrekt Partner Védjegyek is átadásra kerültek. 

A rendezvényen dr. Bánhidy Péter a HKIK elnöke megemlékezett Herman István volt kézműipari alelnök társadalmi és politikai szerepvállalásáról, kamarai munkásságáról. Köszöntőjében az elnök beszámolt az elmúlt időszak gazdasági folyamatairól. Elmondta, hogy jelentősen emelkedett a megye ipara. A bővülés túlnyomórészt a kibocsátás legnagyobb hányadát adó elektronikai ipar és járműipar eredményeinek köszönhető, de a gép, berendezés gyártása ágazatot leszámítva a kisebb súlyú területek is hozzájárultak a teljesítmény nagyarányú növekedéséhez. A járvány erőteljesen visszavetette a Heves megyei székhelyű gazdasági szervezetek fejlesztési tevékenységét, a beruházások volumene 2020. I. negyedévétől 5 negyedéven keresztül csökkent, és csak a korlátozások feloldásának időszakától kezdve növekedett újból. Kifejtette, Heves megyében az év során a Széchenyi Kártya program keretében a megye 3 városában 1545 db ügyfélkapcsolat révén közel 40 milliárd Forint hitel kihelyezéséhez nyújtott segítséget a HKIK. 
A jövőt illetően pozitívan az előrejelzések. Az infó-kommunikációs, a pénzügyi és a kereskedelmi ágazat már 2020-ban sem esett vissza, 2022-re pedig a turizmus, a szórakoztatóipar és a már harmadik éve csökkenő teljesítményt nyújtó mezőgazdaságon kívül minden ágazat eléri a válság előtti GDP-szintjét.

Megyénkben a 2. negyedévtől számítunk arra, hogy a gépipar meghatározó szerepével ismét növekedést láthatunk, melynek mértéke ismét országos átlag feletti lesz.

A gazdasági évnyitó fókuszában idén a klímaváltozás és a zöldgazdaság kérdésköre volt. Dr. Botos Barbara klímapolitikáért felelős helyettesállamtitkár előadásában ismertette Magyarország és az EU széndioxid kibocsátás csökkentésre tett vállalásait 2030-ra és 2050-re. Az országnak bruttó 40%-kal, az EU-nak 55 %-kal kell csökkenteni a kibocsátást. A haza cél eléréséhez szükséges a mátrai erőmű széntüzelésű blokkjainak korszerűsítése.

Bemutatta az Európai Zöld Megállapodást, melynek célja az ipari szereplők védelme a klímavámoktól. Kifejtette, azokban az országokban, ahol nincsenek klímavédelmi intézkedések klímavámot kell fizetni az import cement, acél, áram, műtrágya és műanyag alapanyagok után, mert ezek előállítása magas széndioxidkibocsátással jár, melyeket technológiailag képtelenség semlegesíteni. 

Dr. Botos Barbara beszélt még a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervről, a hidrogénstratégiáról, a Nemzeti Akkumulátor Iparák Stratégiáról, KEHOP forrású fejlesztésekről, azon belül az Igazságos Átmeneti Alapról és a LIFE-IP-North-Hu Trans projektről, melynek a HKIK is konzorciumi tagja. 

Márkus Liza műsora

A gazdasági évnyitón átadásra kerültek kamarai díjak, Korrekt Partner Védjegyek és a Gyöngyös Város Gazdaságáért Védjegy is. 

Heves Megye Gazdaságáért Díjban részesült Dr. Pajtók Gábor Heves Megyei Kormányhivatalt vezető Kormánymegbízott

Jogtanácsosként, majd 1992-től ügyvédként számos gazdasági társaság, megyei nagyvállalat jogi tevékenységét ellátva több mint 30 éve aktívan részese a megye gazdasági vérkeringésének. Szakmai tapasztalatát, tudását vállalati szinten igazgatósági elnökként, tagként, felügyelőbizottságokban végzett munkájával fordította vállalkozások fejlődésének elősegítésére többek között olyan jelentős megyei szereplőnél, mint az EVAT Zrt.
2014-től Heves Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízottként elsődleges szempont számára, hogy a hatósági munka irányítását a megyei gazdaság szolgálatára, támogatására formálja. Fő mottója a szolgáltató közigazgatás legfőbb elemeinek erősítése: a gyorsaság és a hatékonyság növelése a vállalti igények kiemelt figyelemmel kísérése. Ezzel elősegítve számos megyei vállalti beruházás, illetve gazdaságfejlesztést szolgáló nagyberuházás létrejöttét. Aktív szerepet vállalt az M25 gyorsforgalmi út létrejöttének felgyorsításában, a hatósági előkészítés dinamizálásában. Segítette ipari parkok, területek infrastrukturális fejlesztését. A foglalkoztatási főosztály munkájának fókuszálásával hozzájárult az új, megyei nagyberuházások teremtette munkaerőpiaci kérdések szakmai megoldásához, képzések, foglalkoztatási támogatások célzott, gyors biztosításával.
A pandémia 2021. tavaszi időszakában az országos folyamatokat megelőzve, a kamara közreműködésével országos viszonylatban elsők között került megszervezésre a nagy munkáltatók oltási programja, vállalati oltópontok kialakítása, mely tevékenység segítette a gazdaság működőképességének fenntartását.

Heves Megye Gazdaságáért Díjban részesült a K és V Nemzetközi Fuvarozó Kft.  Varga József és Varga Bálint ügyvezetők

Az 1989-ben családi kisvállalkozásként alakult K&V Nemzetközi Fuvarozó Kft. 30 év alatt az elkötelezett és kitartó munka mellett, a folyamatos és dinamikus fejlődésnek köszönhetően 300 fős munkavállalói állományával a megye egyik meghatározó nagyvállalatává nőtte ki magát, a megye TOP 50 vállalkozásai közé tartozva. A kezdetektől kimagasló minőségű közúti fuvarozói szolgáltatással vannak jelen a megye gazdasági életben. Fuvarozás területén a megye, hazánk és Európa útjain 200 db korszerű gépjárműveket magába foglaló flottájukkal vannak jelen, amely csak ebben az évben számokban több mint 16 millió kilométert, 241 ezer tonnát, 27 ezer fuvart jelent. A személyszállításban 90 db-os gépjármű parkjukkal dolgozói, iskolai és különjáratokkal vesznek részt, amely naponta átlagosan 2000 személy kényelmes és biztonságos utaztatását jelenti a munkába, iskolákba, átnyúlva a szomszédos megyékbe is. A munkaerő-piacon fellépő gépjárművezető hiány miatt, saját képzést indítottak C, CE, D kategóriákban. A cég 2013-ban kezdett el logisztikai tevékenységgel is foglalkozni 10 ezer négyzetméteren, a régió egyik legkorszerűbb, hűtött raktárral is rendelkező csarnokaiban. A cég partnerei közül néhány nagyobb a teljesség igénye nélkül B.Braun Kft, Magnetec-Ungarn Kft, P&G Kft, Robert Bosch Kft, Detki Keksz Kft, LIDL, Sanofi-Aventis Zrt, stb.

Heves Megye Innovatőre Díjban részesült a NORDFILM Packaging Kft. Nagy-Kaszap László ügyvezető

A NORDFILM Packaging Kft. csomagolóüzeme Hatvanban három évvel ezelőtt indult, mostanra pedig már eljutott oda, hogy a magyar piac meghatározó szereplőjévé vált. 2011. november közepén tovább léptek, az egészségipari beruházással olyan területen is meg tudnak jelenni, ahol addig nem voltak elérhetőek.

A NORDFILM Packaging Kft. koronavírus-járványra válaszolt a kontakt nélküli használatot lehetővé tevő csomagolás kifejlesztésével. A gyártást a most elkészült új gyártócsarnokában kezdheti meg a vállalat, az előállított csomagolások 100 százalékban újrahasznosíthatók. – A pandémia olyan reflexeket hozott elő az iparágakból, melyek által a cégek elkezdtek azon gondolkodni, hogy milyen termékekkel tudnának úgy piacra menni, hogy azokkal a COVID-19 elleni védekezést is segítsék. Az üzemegységben előállítható új termék egykezes nyitást igényel, tartalmát tekintve pedig sok minden tárolható benne, például kézfertőtlenítő is.

Kamarai Munkáért Díjban részesült Pásztor Csilla, a Gyöngyös TV szerkesztő-műsorvezetője

Pásztor Csilla több, mint 25 éve dolgozik a Gyöngyös TV-nél szerkesztő-műsorvezetőként, a Gyöngyösi Újság riportereként.  Újságírói pályáját a Saturnus Rádióban kezdte, majd a Gyöngyös TV -nél folytatta, ahol dolgozik jelenleg is.  Kezdetben hírműsorokat vezetett, majd szerkesztőként a napi híradós anyagok és magazinműsorok forgatásába is belefolyt. 
Rendszeres résztvevője a HKIK sajtótájékoztatóinak, folyamatosan tudósít kamarai rendezvényekről, díjátadókról, képzésekről, segítve ezzel Heves megye gazdasági életének, a HKIK pályaorientációs tevékenységének, megyei kézművesek sikereinek, mozgalmainak népszerűsítését. 2021-ben kiemelt szerepet vállalt a nyitott kézművesek útja bemutatkozó kisfilmjeinek forgatásában. Munkáját lelkiismeretesen és precízen végzi, a riportalanyokkal mindig nyitott és közvetlen, mely az elkészült műsorok minőségén is látszik. Gyöngyös térségének olvasó- és nézőközönsége műsorain keresztül értesülhet a HKIK programjairól, eredményeiről, a vállalkozások sikereiről. 

Kamarai Munkáért Díjban részesült Demeter András egyéni vállalkozó

Demeter András közgazdász, mérlegképes könyvelő. A Heves megyei Kézműves Kamara megalakulását követően annak titkáraként, majd a kamarák összeolvadása után a HKIK mellett működő Kézműves Nonprofit Kft könyvelőjeként közreműködik a vállalkozások képviseletében. Oktatóként és vizsgáztatóként meghatározó szerepe van a vállalkozások, főként a kisvállalkozások vállalkozói ismeretinek, kultúrájának bővítésében a mesterképzésben és a kamara tantárgy oktatásában is. Egyéni vállalkozói könyvelői és kamarai munkája mellett a megye fontos vállalkozásainak gazdasági vezetési feladatait is ellátja, hiszen hosszú évekig volt a Heves Megyei Tűzkév Kft, jelenleg pedig a GYEGÉP Kft gazdasági igazgatója. Életében a munka mellett meghatározó szerepe van a sportnak is, a kispályás foci mellett jelenleg is aktív futó és triatlonista, gyakorlati követője az ép testben ép lélek mottójának.

Kamarai Munkáért Díjban részesült Badacsonyi Ferencné Bohus Gabriella, idegenvezető egyéni vállalkozó

Badacsonyi Ferencné Bohus Gabriella neve szinte mindenkinek ismerősen cseng, ha meghallja. 1978-ban kezdte meg pályafutását idegenvezetőként. Hivatásaként tekint szakmájára, önzetlenül tevékenykedik az idegenforgalom területén, emberi magatartásával és szakértelmével példát állítva az idegenforgalommal, turizmussal foglakozók számára. 25 éves kamarai tagsága alatt rendszeres résztvevője és kísérője volt a különböző idegenforgalmi rendezvényeknek, szakmai tanulmányutaknak. Szerzőként, lektorálóként működött közre a régióról, városról készült és kiadott általános, vagy akár tematikus – mint például gyógyturisztikai – idegenforgalmi kiadványok megjelentetésében. Szakmai tanácsaival segítette a kamara régiós turisztikai stratégiájának kialakítását, a régió, ezen belül Eger és vonzáskörzete idegenforgalmának belföldi és határainkon túli népszerűsítését. Eger és a térség idegenforgalmi mutatójának növekedése az általa kifejtett szakmai munkának is köszönhető, melynek számos a szektorban működő vállalkozás élvezheti gyümölcsét. 

Heves Megyei Szakképzési Díjban részesült Stokkerné Csanádi Veronika, ZF Hungária Kft személyügyi vezetője és Muri Mihály a ZF Hungária Kft. képzési munkatárs, tanműhely koordinátor

A ZF Hungária Kft. 18 éve tevékenykedik elkötelezetten a szakképzésben. 2003-ban indították el a saját gépi forgácsoló szakképzésüket Egerben a Bornemissza Gergely Technikumban és Szakképző Iskolában, ahol azóta is működtetik saját tanműhelyüket, és több mint 500 tanuló képzését vállalták duális képzési partnerségben a gépészeti szakmákban. Oktatási tevékenységük új lendületet kapott a 2018-19-es tanévtől, amikor két új, a vállalat igényeire épülő szakképesítés, az Autógyártó és a Mechatronikus karbantartó követelményeit dolgozták ki és indították el képzését a gyárban. A két képzés azóta nem csak a ZF Hungária Kft.-nél, de az országban több más helyen is népszerű szakma lett. Az oktatás tartalmi megújításán kívül a képzési infrastruktúra is megújult, kibővült, mostanra egy 1300 m2 -es tanműhelykomplexumban tudják megvalósítani a tanulók és saját dolgozóik szakmai képzését. A vállalat vezetői vallják: a tanműhelykomplexum működésével hatékonyan tudják érvényesíteni a szinergiákat a szakoktatói és eszközkapacitás vonatkozásában. A vállalat képzési tevékenységének stratégiai és napi vezetésében meghatározó szerepet tölt be a két vezető munkatárs, Stokkerné Csanádi Veronika és Muri Mihály. A vállalati képzés koordinálása mellett a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által működtetett Ágazati Készségtanács tagjaként vállalták, hogy meghatározó piaci szereplőként javaslataikkal kialakítsák a munkaerő-piaci igények és a képzési kínálat, képzési szerkezet összhangját. Kamaránkkal történő kiváló egyműködésük évtizedekkel ezelőtt kezdődött, nem múlhat el pályaorientációs, szakképzési vagy gazdasági rendezvény a ZF Hungária Kft. részvétele nélkül. 

Heves Megyei Szakképzési Díjban részesült Misz József, természettudomány területi szaktanár az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gyakorló Általános, Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet pedagóusa

Misz József 1986 óta az intézet fizika szaktanácsadó, a természettudományos munkaközösség aktív tagja. Motivált, csapatban jól dolgozó pedagógus, aki példát mutat mind kollégái, mind tanítványai számára. A természettudományi laboratórium vezetőjeként segítő, újító, fejlesztő ötleteivel hozzájárul annak sikeres működtetéséhez. Nagy gondot fordít saját és szűkebb szakmai közösségek tudatos és folyamatos fejlesztésére. Kamaránkkal a természettudományos tárgyak népszerűsítésére indított pályaorientációs munka kapcsán került kapcsolatba. Szakmai tudásával, játékos kísérleteivel, a tudomány gyakorlatban, mindennapi életben való jelenlétének prezentálásával nagy sikereket értünk el a természettudományi terület népszerűsítésében, a STEM mozgalomban, ezen belül a természettudományos tárgyakban rejlő szakmai lehetőségek bemutatásában kiemelt célcsoportunk a középiskolás lányok számára.  

Heves Megyei Szakképzési Díjban részesült Tajtiné Lesó Marianna Györgyi szakvizsgázott pályaválasztási tanácsadó pedagógus a Heves Megyei Pedagógiai Szakszolgálat munkatársa

A Heves Megyei Pedagógiai Szakszolgálatnál legfontosabb feladata a fiatalok pályaválasztási döntésének elősegítése. Elhivatott szakmai, pedagógiai munkájával, publikációival, játékaival fontos szerepet tölt be a pályaorientáció innovatív megújításában és hatékonyságában.
A 2020-ban a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal intézményén belül működő Euroguidance Magyarország Központ által meghirdetett Euroguidance Pályatanácsadói Díj pályázatán Pályaorientációs Rage Game, interaktív online videójátékával díjat nyert. 
A Pedagógiai Szakszolgálatnál végzett munkája mellett hosszú évek óta nagy hangsúlyt fektet a megyében tevékenykedő pályaorientációs szervezetekkel, így kamaránkkal történő együttműködésre. Fontos szerepe van a pályaválasztásban tevékenykedő szervezetek megyei szintű összehangolásában. Országosan is kiemelkedő és példaértékű a HKIK és a megyei pedagógiai szakszolgálat közös munkája a fiatalok pályaorientációját, szakmaválasztását elősegítő, különleges attrakciókkal tűzdelt, mindig naprakész programjai.

Heves Megyei Szakképzési Díjban részesül Rozmán Éva az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium Gimnázium és Kollégium igazgatója 

Rozmán Éva matematika-fizika-számítástechnika szakos középiskolai tanár, közgazdász, közoktatás vezető, mesterpedagógus. 2004. óta tanárként, majd 2010. januárjától igazgatóként elkötelezett pedagógusként és vezetőként dolgozik Eger közgazdasági szakközépiskolájának élén, mely vezetése alatt 2012. óta az Egri Főegyházmegye fenntartásában működik, és viseli az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Technikum, Gimnázium és Kollégium nevet. Közgazdász tanárként, majd iskolaigazgatóként 30 éve követi nyomon a magyar szakképzési rendszer változásait alkalmazkodva a kihívásokhoz, de bátran megújulva is. A Tempus Közalapítvány által felállított magyar ECVET (ekvet) szakértői hálózatnak a kezdetektől aktív tagja, ebben a minőségében meghatározó szerepe van a hazai szakképzés minőségi fejlesztésében, a tanulási eredmény alapú szemlélet hazai meghonosításában mind saját iskolájában, mind a magyar oktatási rendszerben.
A 100 éves iskola nagyszabású születésnapi ünnepséggel emlékezett meg az iskola történetéről. Kimondhatjuk, hogy Igazgatónő vezetői tevékenysége méltó módon követi nagy hírű elődeinek a példáját. Odaadó és elkötelezett szakmai és vezetői munkájának eredményeként az iskola Eger város és az egész régió egyik, a diákok és szülők körében is elismert iskolája.

  Heves Megye Zöldgazdaságáért Díj

A változó gazdasági körülményekhez és környezeti hatásokhoz igazodva, a gazdaság és a társadalom figyelmét szükséges új kihívások, jövőt meghatározó folyamatok felé irányítani. A globális klímaváltozás okozta negatív hatások csökkentése érdekében elkerülhetetlen, hogy a termelési-működési folyamatokban, úgy, mint az előállított termékekben, szolgáltatásokban egyaránt törekedni szükséges a karbonlábnyom csökkentésére, a zéró kibocsátás elérésére. Ezen elv mentén fontos, hogy a kamara, mint a helyi gazdasági ökoszisztéma fejlesztésének fontos tényezője elismerje azokat a projekteket, melyek évről-évre utat mutatnak a helyi gazdaság szereplői számára ezen célok elérésében. Ezen elvek mentén alapította kamaránk Heves megye Zöldgazdaságáért díjat. 

Zöldgazdaságért Dekarbonizációs díjban részesült az EXXOIL Bt. Hájas László ügyvezető 

Az Exxoil Bt. évtizedek óta foglalkozik ipari szűréstechnikával. A különféle ipari berendezésekben és megmunkálógépekben használatos olajak és emulziók korszerű és hatékony tisztításával, a folyadékok csereperiódusának meghosszabbításával segítik a vállalkozások költségeinek a csökkentését. 
Ez közvetlen gazdasági előnyt jelent megrendelőiknek, akik alacsonyabb üzemeltetési- és karbantartási költségekkel, s a berendezéseik hosszabb élettartamával számolhatnak.  
A költségcsökkentés mellett környezeti előny: a veszélyes hulladékok mennyiségének jelentős, több-ezer tonnával történő mérséklése.

Zöldgazdaságért Dekarbonizációs díjban részesült Birincsik András egyéni vállalkozó a Birincsik Autószervíz tulajdonosa

A Birincsik Autószervíz 1980-ban nyitotta meg kapuit Egerben. Szolgáltatásaik között, a személy- és kisteherautók javítása mellett kiemelt terület, a kettős üzemre, azaz a benzin-gáz üzemre történő átalakítás. 
A gázüzem előnye az alacsonyabb üzemeltetési költség mellett, a kisebb károsanyagkibocsátás. A benzin mellett cseppfolyósított szénhidrogéngázzal, vagyis az LPG-vel hajtott autók szén-dioxid-kibocsátása 20 százalékkal, szén-monoxid-kibocsátása 50, szénhidrogén-kibocsátása 40-60 százalékkal alacsonyabb a csak benzinüzeműekhez képest, míg a szilárdrészecske-kibocsátás teljesen megszűnik.  
Az általa nyújtott szolgáltatás igen népszerű, az évtizedek alatt több-száz járművet alakítottak át kettős üzemre – jelentősen hozzájárulva Heves megye levegőminőségének javításához.  

Gyöngyös Város Gazdaságáért Védjegy 

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és Gyöngyös Város Önkormányzata kiemelt feladatként kezeli a város és vonzáskörzete gazdasági fejlesztésének elősegítését, a fejlődésben kiemelkedő, az innovációban élenjáró, valamint a munkaerő utánpótlás nevelésben aktívan résztvevő vállalkozások elismerését, így hozta létre a „Gyöngyös Város Gazdaságáért Védjegyet”, mely minden évben átadásra kerül. 2020 – ban a HKIK Elnöksége és Gyöngyös Város Önkormányzata által odaítélt védjegyek a járványhelyzet miatt a tavalyi évben nem kerültek átadásra a megszokott Gyöngyösi Városi Ünnepség keretében. Így azokat most adományoztuk a vállalkozások részére.

Gyöngyös Város Gazdaságáért Védjegyet vehetett át Nagyvállalat kategóriában a MIAS Hungary Kft.
Ügyvezető: Nagy Milán

Német-magyar vegyesvállalat. A Jungheinrich AG-hoz tartozó németországi MIAS cégcsoport 1992 óta van jelen Gyöngyösön, több, mint 120 főt foglalkoztatnak.

A cég főként német és nyugat-európai piacokra gyárt elsősorban magas raktári rendszereket kiszolgáló automatizált és más egyedi berendezéseket, fémszerkezeteket, de a magyar piaci részesedése is jelentősen bővült az elmúlt évek során. Vállalásaikban megbízhatóság, műszaki igényesség, fegyelmezett pontosság jellemzi a céget, melyet számtalan referencia is alátámaszt. Az üzleti filozófia három kiemelt eleme a minőség, pontosság és rugalmasság a megbízó kiszolgálásában.
A 2019-ben indult 5,4 milliárd forint értékű gyöngyösi beruházásnak köszönhetően duplájára növekedett a gyártási kapacitás. A fejlesztés során egy 8.300 m2-es új gyártócsarnokot hoztak létre, a beruházás 60 új munkahelyet jelent a városnak. 
Az egykori kisvállalat folyamatosan halad előre, a piac fontos szereplőjeként gyorsan növekszik, ez indokolta az új fejlesztést is. 
A MIAS az automatizált raktár-logisztikai rendszerek ágazatában európai szinten a második számú szereplő, a világon pedig a harmadik legerősebb cég. 

Gyöngyös Város Gazdaságáért Védjegyet vehetett át KKV kategóriában Lédem Közúti Jármű-, Alkatrész Javító és Kereskedelmi  2000 Kft.
Ügyvezető: Lévay Sándor

A cég közúti haszongépjárművek pneumatikus fékberendezéseinek javítása és értékesítése terén több évtizedes szakmai múltra tekinthet vissza. Magyarországon elsőként kezdte meg ez irányú tevékenységét. A pneumatikus berendezések felújításának hazánkban nem volt hagyománya, ezért a haszongépjármű üzemeltető vállalatok körében gyorsan népszerűvé vált. Pár év alatt az induló 2 fő dolgozói létszám 45-50 főre növekedett. 13.000 m2-es javítóműhelyükben végzik tevékenységüket. Márkakereskedői és javítópartneri szerződésük van a KNORR-BREMSE FÉKRENDSZEREK KFT.-vel. 

2002-től kereskedelmi tevékenységét kiterjesztette az országhatárokon túlra is. A haszongépjármű légfékalkatrészek export –import kereskedelme mára az összbevétel 40-50%-t teszi ki. Mára már Európa szerte elnyerték az ügyfelek bizalmát.  
A LÉDEM 2000 KFT. vezetősége nagy energiát fordított arra, hogy a fejlődés ne álljon meg és más ipari területen is képviseltesse magát. Napjainkban a társaság 100 fő dolgozót foglalkoztat, és a központi üzemegységen kívül még két önálló működésű divíziót működtet.
Gyöngyösön Pneumatikus fékrendszerek és a működtetésükhöz kapcsolódó mechanikus berendezések kereskedelmét, gyártását, javítását végzik. Ezen kívül Egerben és Pusztaszabolcson is vannak telephelyeik.

Gyöngyös Város Gazdaságáért Védjegyet vehetett át Mikro vállalkozás kategóriában  a Learn Virtual Europe Kft. 
Ügyvezetők: Tóth Viktória és Benusné Tóth Gabriella

A vállalkozás különféle szimulátorok és modern szakképző eszközök egyedülálló forgalmazója.

Fiatalos lendület és proaktív szemlélet jellemzi a vállalkozást, amihez párosul a több, mint 10 éves tapasztalat és elhivatottság.

A szakmai vezetést ifj. Benus Ferenc látja el, aki 2006 óta foglalkozik szimulációk ipari szakképzésbe történő integrációjával Magyarországon. 2008 óta képzési vezetője a duális szakképzésben résztvevő Mátrai Hegesztéstechnikai Kft. gyakorlati képzőhelyének, ahol hegesztőket és hegesztő szakoktatókat képeznek iskolarendszer szerint és felnőttképzésben is. A Magyar Hegesztéstechnikai és Anyagvizsgálati Egyesülés tudományos munkatársa, 2010 óta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara megbízásából a Skills Hungary csapatának hegesztési szakértője a WorldSkills és EuroSkills nemzetközi versenyeken.

Csapatuk elkötelezte magát a hazai valamint az európai gyakorlati szakképzés egységesítésének segítése és a képzési színvonal emelése mellett. A hazai szakmunkás állomány piacképessé tételének zálogát, az oktatást kívánják eszközeikkel, fejlesztéseikkel, ismereteikkel támogatni.

Az általuk forgalmazott szimulációs termékek között megtalálhatóak a XXI. század legfejlettebb technológiáit alkalmazó 2D és 3D valósághű és valós idejű interaktív virtuális valóság oktató szimulátorok.

Korrekt Partner Védjegyek

Garancia, Bizalom, Tisztesség, Megbízhatóság, Pozitív megítélés. Ezek a Korrekt Partner Védjeggyel rendelkező vállalkozások főbb ismérvei.  

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2011-ben hozta létre a Korrekt Partner Védjegyét a tisztességes kereskedői és szolgáltató magatartás elismeréseként, melyre 2018-tól már ipari cégek is pályázhatnak.

Nagyon fontos kihangsúlyozni a védjegy egy önértékelésen alapuló, de egy köztestület által ellenőrzött tanúsítási rendszer. A vállalkozások saját részre kezdeményezhetik, ingyenesen igényelhetik vagy ajánlhatják partnereiket. A védjegy odaítéléséről a HKIK Etikai Bizottsága dönt. Azon vállalkozások, akik megfelelnek a felállított szempontrendszernek, díjmentesen csatlakozhatnak a Védjegyesek köréhez. A részleteket megtalálhatják: IDE KATTINTVA

Jelenleg 134 vállalkozás rendelkezik védjeggyel, melyhez a mai napon újabb 2 vállalkozás részére adhatunk át Korrekt Partner Védjegyet.

Korrekt Partner védjegyet vehetett át:

Nyeste Ágnes egyéni vállalkozó a BébiDizájn Kreatív Babatermékek márka megálmodója és megalkotója számtalan családnak okozott már a saját grafikával készült kézműves termékeivel boldog és maradandó pillanatokat. Csak minőségi alapanyagokkal dolgozik, melyek allergén anyagokat nem tartalmaznak. Mindig törekszik a fejlődésre és a megújulásra.  Ágnes vállalkozóként két pilléren áll, hiszen a saját márkás neves takarói mellett, vállalkozóknak készít környezetvédelmi termékdíj bevallásokat és adatszoláltatást.

Dudás Péter egyéni vállalkozó a Dudás Lakás-szépítés vállalkozás vezetője. A vállalkozásuk fő profilja a szobafestés – tapétázás, és a szárazépítő tevékenység.  Speciális és egyre népszerűbb megrendeléseik közé tartozik a rejtett világítás elrejtése, mennyezeti-szerkezeti elemekkel, ami által egy egyszerű szobából varázsolnak elegáns, luxus teret. A fejlődésre való törekvés az egész vállalkozást jellemzi, hiszen a vezető mellett az irodai és a fizikai munkavállalók képzése is folyamatos, de a tanulás és tudás átadásának fontosságát tükrözi az is, hogy a vállalkozás gyakorlati képzőhely is.

Mindenkinek szívből gratulálunk és további sikeres munkát kívánunk. 

Fotók: Szántó György