A Nagy Endre Rendezvényterem adott otthont március 7-én a hagyományosan megrendezett Hatvan Város Partnere Programot eseményének, ahol tájékoztató előadások mellett vállalkozói díjak átadásra is sor kerültek. A 12. alkalommal megtartott városi fórumon dr. Bánhidy Péter a Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is előadást tartott a Hatvani Járás gazdasági teljesítményéről.

Az alkalmazkodásra helyezte a hangsúlyt Horváth Richárd Hatvan város polgármester előadásában. A város első embere bemutatta az önkormányzati költségvetés alakulását, az elmúlt évek fejlesztéseit és a jövőbeni terveket. Kiemelte, a válság megtépázta a város anyagi forrásait is, de üdvözítőnek tartja, hogy a lakosság támogatta a megszorító intézkedéseket. Megköszönte a vállalkozásoknak, hogy adójuknak köszönhetően tud fejlődni a város.

Az előadók sorát követte dr. Bánhidy Péter, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Kiemelte, hogy nagyon fontos az a szó, amit Horváth Richárd használt: alkalmazkodás. Fontos, hogy reagáljunk a körülöttünk lévő világ történéseire. Ahogy mondta: látható, hogy Hatvanban a gazdálkodás stabil, a munkaerő ellátottság megfelelő, nagyon jó arányok vannak a foglalkoztatottság vonatkoztatásában.

Előadásában kifejtette a Hatvanban működő vállalkozások realizálják a nettó árbevétel meghatározó részét a járásban, jól reprezentálva a város szerepeét a járási szintű gazdasági élet működtetésében.

A nettó árbevételt tovább vizsgálva elmondható a Hatvanban működő nagyvállalatok kulcsfontosságú szerepe. Ezeknek a vállalatoknak 907 milliárd forint a nettó árbevételük, míg a járás többi településén található nagyvállalatoknak közel 76 milliárd forint. A mikro vállalkozások tekintetében kiemelendő még az árbevétel, különösen a Hatvanon kívüli települések esetében a járáson belül, hiszen a hatvani mikro vállalkozások 61 milliárd forint nettó árbevételt realizálnak, a járás többi települését tekintve pedig 68 milliárd forintot. Ebből látható, hogy a mikro vállalkozások gazdasági szerepe a járás kis településein jóval hangsúlyosabb

Az exportértékesítés nettó árbevételét figyelembe véve a hatvani nagyvállalatok működésében összepontosul a külpiaci kapcsolatok szinte egésze. Ehhez olyan cégek járulnak hozzá, mint a Robert Bosch Elektronika Gyártó Kft., az LKH Leoni Kft., Johnson Electric Hungary Elektromechanikai Termékek Kft. és a Horváth Rudolf Intertransport Kft. Ezek a vállatok a feldolgozóipar és szállítás, raktározás ágazatban működnek, melyek árbevételben és a foglalkoztatottak létszámában is messze kiemelkednek a többi ágazat közül.

A résztvevők szakmai előadásokon hallhatták Lévai Richárd közösségi marketing specialista, dr. Boda Márton Attila, phd mesterséges intelligencia szakértő és Markovich Béla, a MAPEI Kft. ügyvezető igazgatójának előadását.

A programon átadták a Hatvan város Együttműködő Partnere díjakat. 

Díjazottak:

Visual Print Kft.,
Apci Hús Kft., ( a főoldali képen)
Horváth Rudolf Intertransport Kft.,
Nagy József, ev.,
Maksa József ev.,
Tesco-Global Áruházak Zrt. hatvani áruháza,
digital-creartive Kft.
Kerek Attila ev.,
EU-SYNCHRONIC Kft.

Az év vállalkozása díjat a Nano-Electrik Kft. – nek ítélték oda.

A céget 2010-ben Nagy Zsolt és Nagy Norbert testvérpár alapította meg, így a családias légkör adott volt, ami azóta is vezérelvük. Szakterületük a kisfeszültségű kapcsoló-, elosztó- és vezérlő berendezések gyártása. Minden általuk gyártott berendezés a megrendelők által biztosított tervek, és műszaki igények szerint készített gyártmánytervek alapján készülnek. Az utánpótlás kinevelését is nagyon fontosnak tartják, mely érdekében már több éve folyamatosan részt vesznek a Heves Vármegye Kereskedelmi és Iparkamarával együtt a jövő szakembereinek oktatásában és kinevelésében is. A működésük biztos alapja a minőség, a hivatástudat, a megbízhatóság, valamint a versenyképes árak. Ezek biztosítják, hogy mára már a Nano-Electrik Kft. az elosztógyártói piacon az egyik vezető szereplővé nőtte ki magát. A működésük székhelye, Hatvan nagyon fontos számukra, ezért a város közéleti életében is rendszeresen részt vesznek, s minden évben támogatják a hatvani közintézményeket.