A Stratégiai Partnerség projekt második partnertalálkozója 2022. március 1-én és 2-án zajlott személyesen és online.

A házigazdák bemutatták a Királyhelmeci Gimnáziumot, illetve az intézménynek a szlovákiai oktatási rendszerben elfoglalt helyét és egyedülálló profilját. A gimnázium két jelenlegi tanulója a diákcégről alkotott elképzelésüket ismertették. Tanáruk, Oláhová Bernadeta vezetésével Fészek BnB nevű cégük fecskefészkeket készít és árul. A résztvevők betekintést nyerhettek a fészekkészítés folyamatába, de azt is megtudhatták, hogy a céget egy diákcsapat vezeti, akik ebben a tanévben tanulják meg, milyen egy vállalkozás vezetése.

Összefoglalták a diákvállalkozás létrehozásának teljes folyamatát. A diákok előadása után két pszichológus tartott előadást. Először a Pedagógiai Tanácsadó és Prevenciós Központ szakértője beszélt arról, hogy a központ munkatársai hogyan segítik az egyéneket, az iskolákat és a különböző intézményeket a megfelelő karrierutak megtalálásában.

A második szakértő a gimnáziumunk pszichológusa volt, aki részletesen ismertette a munkájának fő feladatait: a tanulók beilleszkedésének segítése a tanulmányaik megkezdésekor, a serdülőkor évein való átvezetés, valamint szakmai tanácsadás a szakmai orientáció és a karrier-tanácsadás kérdéseiben. A helyszínen tartózkodók megtekinthették az iskolai tantermeket, laboratóriumokat, a tanulók által készített munkákat, termékeket.

 

További információ az alábbi honlapon érhető el: http://www.careerinvet.eu/partner-meetings/2-partner-meeting

Szerencsi Petra

Munkahely: Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

Beosztás: gazdaságfejlesztési főmunkatárs

Cím: 3300 Eger, Faiskola u. 15.

Telefonszám: +36 36 429 612 -111-es mellék // +36 70 457 1827

E-mail cím: petra.szerencsi@hkik.hu