A Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara szakmai kiállításlátogatásra vitte február 22-én a megye turisztikában érdekelt vállalkozásait a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban megrendezett Utazás Kiállításra. Ez az expo évek óta a turisztikai szektor legnagyobb kiállítása, amely 2024. február 22-25. között várja az érdeklődőket.

A négy napos rendezvény első szakmai napjára a HKIK ötven Heves vármegyei vállalkozás részére biztosított utazást és belépést.
A vármegyei delegáció az „Utazás Kiállítás Szakmai Nap: 2024-ben lapot húzunk 19-re” nevű konferencián hallhatott előadásokat a Google kereséséi eredményeiről, szálláshely statisztikákat utazási szokásokról, Bulgária vonzerőjéről, az idegenforgalom innovációiról, stratégiákról és az aktív turizmusról.

A résztvevők üzleti kapcsolataikat ápolhatták, új ismeretséget köthettek és részt vehettek egyéb szakmai konferenciákon, B2B találkozókon. A vállalkozások találkozhattak utazási irodákkal, szálláshelyekkel, idegenforgalmi hivatalokkal, vendéglátóipari szolgáltatókkal, szakmai szervezetekkel és külföldi országok képviseleteivel is. A tanulmányút során jó gyakorlatokat szerezhettek, melyeket a turisztikai szektorban kamatoztathattak.

A kiállítók között Heves vármegye is bemutatkozik, a kamarai standnál a Gyöngyös-Mátra Aktív turisztikai kínálata kerül előtérbe.

A 4 napos rendezvényen egy helyen és egy időben mutatkoznak be a hazai és külföldi desztinációk, a területi kereskedelmi és iparkamarák képviselői, valamint a Budapest Boat Show és a Karaván Szalon változatos járműparkja mellett az E-bike Test&Show keretében az egyre népszerűbb közlekedési eszközök és az utazási módok széles választéka is. A kiállítás kiemelt témája idén az aktív- és kalandturizmus.

Az Utazás Kiállítás a látogatói igényeknek megfelelően megújult, interaktív programokkal egészült ki, amelynek köszönhetően Magyarország vezető turisztikai kiállítása minden korosztály számára évről évre újabb élmény- és inspirációszerzési lehetőséget biztosít, erre utal a kiállítás új neve is.

Az Utazás Kiállítás helyszínén HUNGEXPO-n rendezett Utazás+ Nemzetközi Turisztikai Kiállítás és Élményfeszt keretein belül került sor a Turisztikai Kollégium idei első, kihelyezett ülésére is.

A program a „Szövetségben a vállalkozásokkal” program részeként került megrendezésre.