2024. április 12. pénteken ünnepélyes keretek között adták át a Heves Vármegyei Szakképzési Centrum Bornemissza Gergely Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium korszerű Alternatív járműhajtási technikus képzést szolgáló oktató laborját.

Az avató rendezvény előtt a járműipari képzés helyzetéről, jövőbeli terveiről szakmai fórumon egyeztettek a képzési szereplők: a szakképzési centrum, szakképző iskola, duális képzésben résztvevő vállalkozások, a Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara vezetői, és jelen voltak a járműipari képzésben meghatározó szerepet játszó győri és miskolci egyetem dékánjai és is. A szereplők megerősítették, hogy a beruházás időben történt, mert a járműiparban ma a hagyományos járművek és alternatív hajtású járművek egyaránt folyamatos megújulásban vannak és lesznek várhatóan még hosszú ideig, így az alapképzésre épülően szükséges lesz az alternatív járművek szerelésére is alap-és továbbképzések szervezése.

A Bornemisszában a járműipari képzés nagy népszerűségnek örvend, és erre építve a szeretnének a technikusi képzésben továbblépni, és okleveles technikusi képzést indítani, amely közvetlen utat jelenthet az egyetemek szakirányú képzéseire. A diákok mellett a felnőttek oktatást is szolgálja majd az új központ, létrehozásának apropóját is egy már befejeződött alternatív járműhajtási technikusi képzés adta, hiszen az Autómobil ’98 Kft szervezésében már megvalósult a cég saját dolgozóinak képzése a szakmában.

A szakmai találkozót követően dr. Pajtók Gábor országgyűlési képviselő, Dr. Bánhidy Péter HKIK elnök, Milibákné Veres Erika HVSZC főigazgató, Hegyi István HVSZC kancellár és Uzelman Tamás iskolaigazgató vágta át az új tanműhely szalagját. A fenntartó Heves Vármegyei Szakképzési Centrum közel hetven millió forint saját erőből létesítette a tanműhelyt.

 

Fotó: Lénárt Márton