A felújított bélapátfalvai Egészségházban nyitott ügyfélszolgálati irodát a Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara, ahol a járás vállalkozásai mostantól személyesen is elmondhatják kéréseiket, észrevételeiket. A formai irodamegnyitón Ferencz Péter Bélapátfalva város polgármester és File Sándor a Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára is részt vett.

A polgármester úr elmondta, hogy a városban 208 vállalkozás működik, akik sokat tesznek a település fejlődéséért, munkát adnak az itt élőknek, kiszolgálják a lakosokat, és segítik a kulturális és a sportélet támogatását. Szerinte az olyan településeken, ahová nem jut el az autópálya, vasútfejlesztésre lenne szükség, mely meggyorsítaná az áruszállítást. Emellett a járásba vezető utak rendszeres karantartása, belógó faágak visszametszése, és a két magasságkorlátos vasúti felüljáró problémájának megoldása is hozzájárulna a gazdasági élet fejlődéséhez. Ferencz Péter maga is vállalkozó, nemzetközi könyvelőirodát vezet, közel 100 ügyféllel, így maga is tapasztalja a vállalkozói lét előnyeit és hátránya.

Balról: Ferencz György Bélapátfalva Város polgármestere, Pintérné Dobó Tünde a HKIK ügyfélszolgálati munkatársa, File Sándor a HKIK főtitkára

A kamarai iroda a IV. Béla út 3. szám alatt található Egészségház első emeletén kapott helyet, ahol minden csütörtökön 9 és 15 óra között személyesen kérhetnek szakmai segítséget a vállalkozások.

A kamara célja, hogy a „Szövetségben a vállalkozásokkal” program keretében fokozott személyes jelenléttel megismerje, feltárja a problémákat és szükségleteket, és segítse a pétervásárai járás vállalkozásokat, az ott működő cégekkel együtt formálja a lokális gazdasági közösséget, erősítse és támogassa a helyi ipart, kereskedelmet és kézművességet.

A HKIK egy folyamatosan elérhető térségi menedzseren keresztül és hetente egyszer helyi ügyfélszolgálattal szeretné segíteni a cégek napi működését, valamint felmérni a járások vállalkozásainak szükségleteit, igényeit és problémáit.

A kamara a vállalkozások hatékonyságának növelése, a munkavállalók lojalitásának megerősítése érdekében menedzsment képzéseket, és szakmai tréningeket szervez, emellett térségi vállalkozói klubok elindítását tervezi.

A Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara egy 30 éves múlttal rendelkező erős vállalkozói és emberi közösség, mely most már 7 helyszínen várja a vállalkozásokat. A kamarával való együttműködés egy kiváló lehetőség, hisz hosszú távú gazdasági fejlődés nincs egy jól működő, erős helyi háttértámogatás nélkül.

Az ügyfélszolgálatokon az alábbi ügyekkel tudják segíteni a vállalkozásokat.

– Pályázati tanácsadás, pályázatfigyelés
– Üzleti partnerkeresés
– Adótanácsadás
– Jogi tanácsadás munkajogi kérdésekben
– Széchenyi Kártya Hitelprogram
– Segítség egyéni vállalkozás indításához
– Tanácsadás szakképzés, felnőttképzés tekintetében (duális képzés)
– Részvételi lehetőség a kamara pályaorientációs programjaiban (megoldás a munkaerőhiányra)
– Bekapcsolódhat szakmai programjainkba (vállalkozásfejlesztés, finanszírozás, külpiaci kapcsolatok, munkaerőpiac)
– Építőipari kivitelezők vállalkozások nyilvántartásba vétele
– Kötelező kamarai regisztráció
– Önkéntes kamarai tagság előnyei
– Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) építőipari viták rendezésében

Ügyfélfogadás:

– Egészségház
– 3346 Bélapátfalva. IV. Béla út 3.
– Ügyfélfogadási idő: Minden csütörtökön 9:00 – 15:00

Égető Ildikó

Munkahely: Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

Beosztás: Térségi koordinátor

Cím: 3300 Eger, Faiskola utca 15.

Telefonszám: +36 20 328 4977

E-mail cím: ildiko.egeto@hkik.hu 

Pintérné Dobó Tünde

Munkahely: Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

Beosztás: gazdaságfejlesztési főmunkatárs

Cím: 3300 Eger, Faiskola u. 15.

Telefonszám: + (36) (36) 429 - 612 105-ös mellék // + (36) (30) 967-4336

E-mail cím: tunde.dobo@hkik.hu