A HKIK adott otthont a Career in VET elnevezésű szakképzési stratégiai partnerségi projekt első partnerségi találkozójának 2021. 10. 06-07-én.

A projekt közvetlen célja, hogy megvizsgáljuk a szakképzés népszerűsítésére és presztízsnövelésére a partnerszervezetek milyen pályaorientációs eljárásokat használnak. Ezeket megismerve és az implementálás lehetőségét áttekintve pedig egymástól tanuljunk. A partnerséget öt szervezet alkotja, akik egyaránt tevékenykednek a szakképzésben és a pályaorientációban.

A projektről részletesen IDE kattintva tájékozódhat.

Sajnos a COVID járvány okozta lezárások nehéz helyzetbe hozták az utazással, tapasztalatszerzéssel járó projekteket. Ennek ellenére a partnerség együttműködése töretlen és nagy hangsúlyt fektetünk az online térben történő munkára.

A találkozón a vállalati pályaorientáció került fókuszba. Véleményünk szerint a Heves megyei vállalkozásokkal történő együttműködésünk hasznos információkkal szolgálhat más szakmai szervezetek számára is.

A hibrid formában megrendezett eseményen bemutatkozott többek között a Heves Megyei Pedagógiai Szakszolgálat, az SBS Kft, az EMERSON Automation FCP Kft. bemutatta a műszaki pálya orientációja iránti elköteleződését és szó volt a pályaorientáció jövőjéről az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem előadásában.

További információkat az alábbi holnapon olvashat: http://www.careerinvet.eu/partner-meetings/1-partner-meeting 

Szerencsi Petra

Munkahely: Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

Beosztás: gazdaságfejlesztési főmunkatárs

Cím: 3300 Eger, Faiskola u. 15.

Telefonszám: +36 36 429 612 -111-es mellék // +36 70 457 1827

E-mail cím: petra.szerencsi@hkik.hu