Az egri közgyűlés kiemelkedő közéleti és szakmai tevékenysége elismeréseként „Pro Agria” Életmű díjat adományozott Badacsonyi Bohus Gabriella, az Egyesület Eger Idegenforgalmáért elnöke, valamint Cseh István az Eger és Vidéke Ipartestület elnöke, valamint a HKIK elnökségi tagja részére.

 Badacsonyiné Bohus Gabriella több évtizede dolgozik együtt a HKIK-val Eger és a vármegye turizmusának fejlesztéséért. Cseh István több, mint 25 éve a HKIK elnökségének tagjaként segíti a gazdasági ökoszisztéma fejlesztését.

 Hiszünk abban, hogy a HKIK, mint a vármegye gazdasági önkormányzatának erőssége a közösségekben, a csapatmunkában, az összegfogásban rejlik.

 Köszönjük, hogy ez a két vállalkozás is ennek az üzleti közösségnek a tagja, és büszkék vagyunk arra, hogy Eger közgyűlése életműdíjjal ismerte el több évtizedes kitartó és hűséges munkájukat.

 

 

 

Badacsonyiné Bohus Gabriella<br />
Fotó: Huszár Márk/ forrás: Heves Megyei Hírlap

Badacsonyiné Bohus Gabriella
Fotó: Huszár Márk/ forrás: Heves Megyei Hírlap

Az egri közgyűlés kiemelkedő közéleti és szakmai tevékenysége elismeréseként „Pro Agria” Életmű díjat adományozott Badacsonyi Bohus Gabriella, az Egyesület Eger Idegenforgalmáért elnöke részére.

 

Badacsonyiné Bohus Gabriella életre szóló jellemző egrisége, szakmai érdeklődése és lokálpatrióta kötődése színes egyéniségén keresztül van jelen a mindennapokban, hiszen 1978-tól országjárás vezető, 1989-től idegenvezető, és ezen keresztül a 90-es évektől az Egyesület Eger Idegenforgalmáért tagja, 2000-től alelnöke, majd 2006-tól elnöke.  A városunkba érkező delegációk fontos személyek kísérője, általa ismerték meg Eger értékeit. Egyik kezdeményezője volt annak az összefogásnak, amelynek eredményeként a város turizmusának fejlesztése érdekében létrejött az Eger Városi Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. Szívesen nyilatkozik aktuális eseményekről az országos médiumokban is, és ad hírt Egerről minden fórumon

 

Szakmai körökben, országos szinten is munkája révén olyan kapcsolatot ápol, amelyek segítenek Eger városára irányítani a figyelmet

Az általa életre hívott kosztümös séták, ugyanúgy népszerűek, mint az Iskolásoknak, diákoknak készített témacsoportokra és korosztályokra bontott interaktív kérdőíves feladatlapjai. Egri különlegesség a nyári turista szezonban a kezdeményezésére kialakított szombatonkénti garantált városnéző séták. Gyakoriak a hátrányos helyzetűek és a fogyatékossággal élők számára nyújtott csoportkísérései. Ellenszolgáltatás nélkül fogadja a határon túlról – Kárpátaljáról, Erdélyről, Vajdaságból és a Felvidékről – érkező vendégeket, továbbá az érseki székhelyet felkereső zarándokokat. A helyi civil életbe 2006-ban az Egri Civil Kerekasztal munkáján keresztül kapcsolódott be és ott az Idegenforgalmi és Kereskedelemi szekció vezetőjeként fogja össze a szakirányú csoportot. Évek óta részt vesz Eger Civil Ünnepe és Eger Civil Randevújának szervezőjeként az értékteremtő munkában, a helyi civil élet alakításában. Egyesülete a „Virágos Egerért, Szép Környezetért” verseny egyik alapító szervezője, ahol minőségi jelenléttel vesz részt a feladatok megvalósításában. Több mint 15 éve civil szakmai delegáltként vesz részt Eger MJV Önkormányzatának Városi Kulturális, Idegenforgalmi és Szociális Bizottságában. Színes egyéniségével, sokrétű tudásával, újszerű programszervezési gazdagságával sok ember    bizalmát élvezi és elismerését váltja ki.  Javaslatai, véleménye figyelmet érdemlőek, közéleti tevékenysége, önzetlensége és segítőkészsége példaadó. A turizmus-idegenforgalom területén végzett szakmai és civil munkáján keresztül sokat tett Eger városáért, a város jó hírnevéért.   

Cseh István Fénykép: Huszár Márk forrás: Heves Megyei Hírlap

Cseh István

Fotó: Huszár Márk/ forrás: Heves Megyei Hírlap

Kiemelkedő közéleti és szakmai tevékenysége elismeréseként „Pro Agria” Életmű díjat adományoztak Cseh István vállalkozónak, az Eger és Vidéke Ipartestület elnökének.

 

Cseh István 43 éve vállalkozó, fő területe a háztartási gép szerelés. A több évtized során sok ezer egri családnál segített a régi gépek megjavításában, új gépek üzembehelyezésével. Munkája során lépést tartott technológiai digitalizációs fejlődéssel. Lakossági szolgáltatása mellett, agrár vállalkozást is vezet. A több mint 50 éves vállalkozói tevékenysége mellett részt vett az Eger és Vidéke Ipartestület munkájában, melynek jelenleg is elnöke 1994 óta.

Kezdetektől aktív elnökségi tagja a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamarának, az Országos Klímaszövetségben képviselte vezetőségi tagként Heves megyét

Újjáalakulás kezdete óta, 1996-tól Fertálymester, öt évtizede aktív tagja a városi, megyei közéletnek. Magánemberként, több közéleti köztéri kezdeményezés fűződik nevéhez. pl. szobor állítás, játszótér felújítás, óvodai fejlesztések. Ezen projekteket nemcsak szervezte, hanem jelentős összegekkel támogatta is. Kiemelkedő szakmai és közéleti életútjával nemcsak hozzájárult a város fejlődéséhez, hanem családi hátterével, emberi magatartásával nagyon sok embernek is jó példát mutatott.

 

Forrás: Heol.hu

Fénykép: Huszár Márk forrás: Heves Megyei Hírlap

 

Gratulálunk az elismeréshez és további sikeres munkát kívánunk mindkettőjüknek.