A Széchenyi Kártya Beruházási Hitel MAX+ és az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ konstrukciókban 2023. augusztus 1-jétől 1 milliárd forintra emelkedik a maximálisan igényelhető hitelösszeg. A KAVOSZ Zrt. a vállalkozói visszajelzések alapján kezdeményezte a Gazdaságfejlesztési Minisztériumnál a beruházási hiteltípusok korábbi 500 millió forintos maximális hitelösszegének megduplázását annak érdekében, hogy a kkv-k még szélesebb köre élhessen a Széchenyi Kártya Program rendkívül kedvezményes lehetőségeivel. A kormány a jövőben is kiemelten kívánja támogatni a vállalkozások beruházási elképzeléseinek megvalósítását, ennek elősegítése érdekében született az a döntés, hogy a Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ és az Agrár Beruházási Hitel MAX+ konstrukciók maximálisan igényelhető hitelösszege 1 milliárd forintra, a Széchenyi Lízing MAX+ konstrukcióban igényelhető összeg szintén duplájára, vagyis 200 millió forintról 400 millió forintra emelkedik.

 

Mindhárom finanszírozási lehetőség továbbra is a legalacsonyabb, évi nettó FIX 5%-os kamat mellett érhető el.

 

A Széchenyi Kártya Program MAX+ fenti hiteleire vonatkozó részletes információk, Üzletszabályzatok és az igényléshez szükséges dokumentumok elérhetőek a www.kavosz.hu oldalon.

Sajtóközlemény

Lóga Máté: Augusztustól duplájára emelkedik a Széchenyi Kártya Beruházási Hiteltípusainak maximális összege

A háború és az elhibázott szankciók okozta nehéz gazdasági helyzetben a Kormány mindent elkövet, hogy megvédje a munkahelyeket, a családokatéshelyreállítsa a gazdasági növekedést. A KKV szektor további megerősítése érdekében ezért a Kormány újabb támogatásról döntött: 2023. augusztus 1től duplájára, azaz 500 millió forintról 1 milliárd forintra emeli a Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ (és az annak részét képező agrár célú Széchenyi BeruházásiHitel) maximális hitelösszegét, valamint szintén duplájára, 200 millió forintról 400 millió forintra emeli a Széchenyi Lízingkonstrukcióban igényelhető maximális összeg nagyságát. Lóga Máté gazdaságfejlesztésért és nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős államtitkár kiemelte, hogy a beruházási hitelösszeg megduplázása rendkívül kedvező hír a beruházni és fejleszteni kívánókkvk számára.

A megemelt hitelösszeg ugyanis további, a versenyképességet növelő beruházások előtt nyitja meg az utat és tovább segíti a zöld gazdaságra történő átállást. Az államtitkár hozzátette, hogy a Széchenyi Kártya Program–a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogrammal együtt jelentősmértékben, nagyságrendileg 1,2 százalékponttal járul hozzá a gazdasági növekedéshez, így a munkahelyek megőrzéséhez.A Széchenyi Kártya Program ajelenlegimagas kamatkörnyezetben rendkívül kedvező, a futamidő végéig fix, 5%os nettó ügyfélkamat mellett biztosít forrást a hazai kkvk számára. A 2023 elején elindult Széchenyi Kártya MAX+ Program keretében 2023. július 31ig közel 30 ezer kérelem került befogadásra, mintegy1.200milliárd forint értékben, amelyből már 600 milliárd forintnyit tesz ki a leszerződött ügyletek állománya.

A Széchenyi Kártya Program MAX+ termékei vonatkozásában a legnépszerűbb termékek az azonnali likviditást biztosító termékek, amelyek a hitelállomány közel háromnegyedét teszik ki. A KKVkörében kedvelt továbbá a Széchenyi Lízing konstrukció, amely az állomány közel kétötödét teszi ki. A hosszabb távú finanszírozási célokat szolgáló termékek, mint a Széchenyi Beruházási Hitel és az annak részeként működő agrár célú Széchenyi Beruházási Hitel pedig a befogadott állomány közel 5%-átteszikki.

A Program termékeinek 51%-aa legsérülékenyebb, mikro vállalkozásokhoz, 39%-aa kis-, és 10%-aa közepes méretű vállalkozásokhoz jutott el. Budapest és Pest vármegyén kívül a Program konstrukciói a vidéki régiókban is népszerű. Lóga Máté emlékeztetett, hogy a Széchenyi Kártya Program 2002 óta, tehát több mint két évtizede segíti a hazai mikro-, kis-és középvállalkozásokaktuális finanszírozási szükségleteinek kielégítését.

A Program keretében befogadott ügyletek száma mára már átlépte a 600 ezret, a szerződött ügyletek száma pedig meghaladta a 460 ezret.

Telek Brigitta

Munkahely: Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

Beosztás: Széchenyi Kártya Ügyintéző

Cím: 3200 Gyöngyös, Katona József u. 6.

Telefonszám: +36 37 600 075 // +36 20 286 4542

E-mail cím: brigitta.telek@hkik.hu

Tamás Írisz Rita

Munkahely: Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

Beosztás: Széchenyi Kártya Ügyintéző

Cím: 3000 Hatvan, Balassi Bálint út 3.

Telefonszám: +36 37 540 969 // +36 20 403 0617

E-mail cím: irisz.tamas@hkik.hu

Kása-Polonkai Éva

Munkahely: Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

Beosztás: Széchenyi Kártya Ügyintéző

Cím: 3300 Eger, Hadnagy utca 6. (6-os kapucsengő)

Telefonszám: +36 36 429 612 -112-as, vagy 125-ös mellék // +36 20 402 9986

E-mail cím: eva.kpolonkai@hkik.hu