A HKIK 2023-ban is lehetőséget biztosított támogatott mesterképzésen való részvételre 15 mesterjelölt számára. A támogatás célja az iskolai rendszerű képzés keretében külső képzőhelyen gyakorlati oktatást végző szakemberek első mesterré válásának elősegítése, valamint ennek érdekében a mesterképzésük és mestervizsgáztatásuk teljes körű lebonyolítása.

2023.09.02-án 7 autószerelő és 8 kézápoló és körömkozmetikus mesterjelölt kezdte meg a mestervizsgára való felkészülést. A 180 órás felkészítés pedagógiai módszertani, vállalkozásvezetési valamint szakmai elméleti és gyakorlati ismeretekből áll. Az oktatások Egerben és Gyöngyösön zajlanak.

Az autószerelő mesterjelöltek szakmai gyakorlati felkészítése évek óta a Heves Vármegyei Szakképzési Centrum Bornemissza Gergely Technikumának kiválóan felszerelt autós tanszervízében történik Korpás Róbert – autószerelő mester, gépészmérnök – mérnök-tanár – vezetésével.

A HKIK második alkalommal szervez kézápoló és körömkozmetikus mesterképzést, a gyakorlati felkészítést idén is Bakos Erika – többször magyar és világbajnok, bronzkoszorús kézápoló és műkörömépítő mester, bronzkoszorús lábápoló mester, a Nemzet Műkörmöse – végzi gyöngyösi oktatótermében.

A felkészítést követően a jelöltek november végén adhatnak számot tudásokról. A mestervizsga követelményeket sikeresen teljesítők ünnepélyes keretek között vehetik majd át mesterlevelüket.

Urbán Orsolya

Munkahely: Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

Beosztás: Duális képzési tanácsadó

Cím: 3200 Gyöngyös, Katona József u. 6.

Telefonszám: +36 37 600 075 // +36 20 286 4448

E-mail cím: orsolya.urban@hkik.hu