Május 24-én a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlésén került átadásra két kamarai elismerés. Heves Megye Gazdaságáért Díjban részesül a Tometh Kft. és Zöld Gazdaságért Díjban részesült az AGRIAPIPE Csőtisztító, Építő és Szolgáltató Kft. Az elismeréseket dr. Bánhidy Péter a HKIK elnöke adta át.

Heves Megye Gazdaságáért Díjban részesül a Tometh Kft. 
A díjat átvette Tóth Péter ügyvezető

A Tometh Fémtechnika Kft. Heves vármegye északi térségének és a Bélapátfalvai járásnak meghatározó gazdasági szereplője, jelentős munkáltatója. Az elmúlt évben megvalósult telephelyfejlesztéssel és az új gyártóközpont megépítésével újabb lépést tett üzleti pozíciója megerősítésében. A 25 éve működő vállalkozásnál jelenleg több, mint 30 féle szerelt egység és kb. 1000 féle alkatrész gyártása folyik. A társaságnál pályázati források igénybevételével folyamatos a technológia és kapacitás megújítása, bővítése, melynek eredményeként a termelés korszerűsége, hatékonysága javult, energiafelhasználása csökkent.

Zöld Gazdaságért Díjban részesül az AGRIAPIPE Csőtisztító, Építő és Szolgáltató Kft.
A díjat átvette Varga Zoltán ügyvezető igazgató

Az AGRIAPIPE Csőtisztító, Építő és Szolgáltató Kft. a csővezetéki problémák feltárása, valamint az optimális megoldások megtervezése és a kivitelezés területén nyújt segítséget partnereinek. Az elhasználódott, elöregedett csővezeték-hálózatok egyre nagyobb nehézségeket és problémákat okoznak.

A felújítások tervezésénél és kivitelezésénél az Agriapipe Kft. szakemberei a feltárás nélküli, úgynevezett NO-DIG eljárásokat alkalmaznak. E megoldással elkerülhetők az útbontások, a gépi földmunkák, mely a költséghatékonyság mellett jelentős anyag- és energiamegtakarítással jár.

A csővizsgálatok, csőtisztítások és csőfelújítások területén alkalmazott, a környezetterhelést minimalizáló eljárások alkalmazásának köszönhetően több díjat is elnyert a vállalkozás az utóbbi években – köztük A KÖRNYEZET VÉDELMÉÉRT Díjat, a GREENNOVÁCIÓS Nagydíjat építőipari kategóriában, vagy az ÖKOINDUSTRIA kiállítás Vásári Nagydíját is.

A díjazottaknak szívből gratulálunk!