A Heves Megyei Kereskedelmi Iparkamara pályázatot hirdet Heves Megyei Dekarbonizációs díjra. A díj célja, hogy elismerje és a lehető legszélesebb körben megismertesse a megyei vállalatok példaértékű, hatékony környezeti és fenntarthatósági programjait, elősegítve a nagyvállalati, a kkv- és mikro vállalkozások fenntarthatósági kezdeményezéseinek erősítését és a vállalati döntéshozók ilyen irányú szakmai munkájának inspirálását, személyes szerepvállalásuk növelését.

A díjra, olyan Heves megyei telephellyel rendelkező vállalkozások jelentekéseit várjuk, akik 2021-ben vagy 2022-ben olyan beruházást, fejlesztést, programot valósítottak meg, mely hozzájárul az zéró kibocsátás eléréséhez. 
Azon vállalkozások pályázatát is várjuk, akik termelési-működési folyamataik, vagy szolgáltatásaik, rendezvényeik révén járulnak hozzá a klímaváltozás okozta negatív hatások csökkentéséhez.

2022-ben Dekarbonizációs díja Birincsik András ev. és az EXXOIL Bt. kapta

Fotó: Szántó György

DÍJRÓL:
A változó gazdasági körülményekhez és környezeti hatásokhoz igazodva, a gazdaság és a társadalom figyelmét szükséges új kihívások, jövőt meghatározó folyamatok felé irányítani. A globális klímaváltozás okozta negatív hatások csökkentése érdekében elkerülhetetlen, hogy a termelési-működési folyamatokban, úgy, mint az előállított termékekben, szolgáltatásokban egyaránt törekedni szükséges a karbonlábnyom csökkentésére, a zéró kibocsátás elérésére. Ezen elv mentén fontos, hogy a kamara, mint a helyi gazdasági ökoszisztéma fejlesztésének fontos tényezője elismerje azokat a projekteket, melyek évről-évre utat mutatnak a helyi gazdaság szereplői számára ezen célok elérésében. Ezen elvek mentén alapította kamaránk a LIFE-IP North-HU-Trans projekt célkitűzéseivel összhangban a Heves megyei Dekarbonizációs díjat.
A díj egy gravírozott dísztárgy és egy oklevél. 

ÁTADÓ:
A Dekarbonizációs díjakat a Heves Megyei Kereskedelemi és Iparkamara minden év elején a gazdasági évnyitóján adja át. 2023 januárjában 9 db díj kerül átadásra, kategóriánkként 3 db.   

PÁLYÁZAT:
Pályázni bármely Heves megyei székhellyel vagy telephellyel rendelkező vállalkozással lehet.
A pályázaton való részvétel díjmentes. 

Kategóriák: 

 • mikrovállalkozás
 • KKV
 • Nagyvállalkozás

A pályázathoz alábbi adatokat kérjük megadni: 

 1. A pályázó adatai: 
  Pályázó cég neve: 
  Pályázó cég székhelye: 
  Pályázó cég telephelye (ha nem Heves megyei a székhely): 
  Kapcsolattartó neve:
  Kapcsolattartó beosztása:
  Kapcsolattartó e-mail címe: 
  Kapcsolattartó telefonszáma:
 2. Cégbemutatás (max 1500 karakter):
 3. Pályázat szövege (max 2500 karakter) Kérjük, ide írja le, mi az a 2021-ben vagy 2022-ben megvalósított beruházás, fejlesztés, program, mely elősegíti a klímacélok elérését, vagy ismertesse a vállalkozás azon termelési-működési folyamatait, vagy szolgáltatását, mely révén hozzájárul a klímaváltozás okozta negatív hatások csökkentéséhez.

A pályázatokat e-maileben várjuk a hkik@hkik.hu címre. 

A pályázat benyújtási határideje: 2022. szeptember 30. 

További információ: 

Nagy Kata

Munkahely: Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

Beosztás: titkárságvezető

Cím: 3300 Eger, Faiskola u. 15.

Telefonszám: + 36 36 429 612 -101-es mellék // +36 30 456-2181

E-mail cím: kata.nagy@hkik.hu