2023. november 6-án adott otthont a HKIK a Gépjárművezető oktatók szakmai fórumának, mely vállalkozói kezdeményezéssel valósult meg, s várhatóan rendszeresen fognak tanácskozni az oktatók a jövőben.

A Csontos Autósiskola részéről Csontos László kezdeményezte az autósiskolák dolgozóinak, s a gépjárművezető oktatóknak az összehívását. A gépjárművezető oktatás terén számos változás történt az elmúlt időszakban- illetve további változások várhatók – melyekre fel kell készülniük a szereplőknek. Egyik jelentős változás, az elektronikus KÖKÉNY rendszer közelmúltban történt bevezetése, ahol az oktatóknak elektronikusan szükséges dokumentálni az órákat. A rendszer sok szempontból igen rugalmatlan, korlátozza az életszerű oktatást. A híradások alapján, jövőre a diákok akár díjmentesen is szerezhetnek vezetői engedélyt, mely újabb kihívások elé állítja az autósiskolákat.

A fórumon számos javaslat megfogalmazódott, melyek egy részét helyi – vármegyei szinten, összefogással meg tudják valósítani, míg egyes javaslatokat a HKIK továbbít az MKIK felé. Egyik javaslat a KÖKÉNY rendszer rugalmasabbá tétele annak érdekében, hogy életszerű körülmények között is jól használható legyen a rendszer, s ne érje anyagi kár az oktatókat. Javasolták továbbá, hogy közlekedésbiztonsági okokból e-learning keretében az első jogosítvány ne legyen megszerezhető, csak a további kategóriák jogosítványai. A szakmai egyeztetés egy hónap múlva folytatódik: 2023. december 4-én, 17:00 órakor várjuk az érintetteket, érdeklődőket.

Bővebb információ, jelentkezés:

Becskei Márk

Munkahely: Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

Beosztás: Tanácsadó és Projektiroda irodavezető

Cím: 3300 Eger, Faiskola u. 15.

Telefonszám: +36 36 429 612 -121-es mellék // +36 20 517-9290

E-mail cím: mark.becskei@hkik.hu