Heves Város Önkormányzata és a Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara május 16-án csütörtökön Hevesen a Művelődési Házba vállalkozói fórumot szervezet, melynek meghívott előadója volt Gundel Takács Gábor műsorvezető, történetmesélő.

A program megnyitóját Sveiczer Sándor polgármester úr tartotta, aki beszámolt a város elmúlt évi beruházásairól, fejlesztéseiről. Beszédében megköszönte a vállalkozásoknak a befizetett iparűzési adójukat és biztosította őket arról, hogy azt a település szebbé tételére költik.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával jött létre a „Szövetségben a Vállalkozókkal” nevű vállalkozásfejlesztési program, azzal a céllal, hogy a gyengébb gazdasági- és adóerejű járásokban működő vállalkozásokkal együtt tudjon létrejönni egy gazdasági közösség, mely erősíti és támogatja a helyi ipart, kereskedelmet és a kézművességet.

A program részleteiről és a Hevesi járásba tervezett vállalkozásfejlesztési rendezvényekről Égető Ildikó térségi menedzser tájékoztatta a jelenlévőket. A kamara munkatársa elmondta, hogy már november óta minden szerdán a Hevesi Városháza alaksorában, kihelyezett ügyfélszolgálattal segíti a járás vállalkozásait egy kamarai munkatárs. A cégek képviselői jogi- pénzügyi-, vállalkozás indításával kapcsolatos vagy pályázatokhoz köthető kérdésekben tudják őt keresni. Arra biztatta a hallgatóságot, hogy legyenek kezdeményezőek, és tegyenek javaslatot, hogy milyen fejlesztések segítenék a Hevesi járás gazdasági élénkítését.

Sveiczer Sándor- Heves Város Polgármestere

Gundel Takács Gábor a csoporthoz való tartozás szükségességéről, és a vezetői szerepekről adott elő. Sportból hozott példákkal illusztrálta, hogy egy csapat csak akkor lehet eredményes, ha tagjai háttérbe helyezik egyéni érdekeiket, és közösségként segítik győzelemre a csapatot.

Egy jó vezető tudja, hogy melyik dolgozójának mik az erősségei, mikor számíthat rá a csapat. A csapat minden tagjával érzékeltetni kell, hogy ő is fontos része az egységnek.
A közösségeket a közös mítoszok, gondolkodás, szokások teszik összetartóvá. Ezek azzal erősíthetőek, ha vannak közösen megélt emlékeink.

 

Gundel Takács Gábor