A Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara 2024. június 4-én tartotta tisztújító küldöttgyűlését, ahol megválasztásra került a HKIK elnöke, elnöksége és testületei. A küldöttgyűlés egyöntetűen dr. Bánhidy Pétert szavazta meg a HKIK elnökének a következő 2024-2028 -as ciklusra.

Dr. Bánhidy Péter az elmúlt négy év értékelésében bemutatta a köztestület és munkaszervezetének elért eredményeit. Hangsúlyozta a HKIK 4 év alatt közel 1500 rendezvényt valósított meg, mellyel mintegy 50.000 résztvevő sikerült közvetlenül elérnie, valamint 20.000 fiatalt bevont pályaorientációs programjaiba.

Elmondta, Eger, Gyöngyös és Hatvan mellett tavaly november óta további 4 új helyszínen elérhetőek a kamarai ügyfélszolgálati irodák: Bélapátfalván, Hevesen, Pétervásárán és Poroszlón. Ezekben a járásokban már közel 80 vállalkozói fórumot, szakmai programot, fejlesztést valósítottunk meg az utóbbi egy évben. Cél, hogy hozzájáruljunk a vármegye gazdaságilag gyengébben teljesítő térségeinek erősödéséhez, mivel ezen térségek össz. teljesítménye árbevétel szempontjából nem éri el a vármegyei érték 10%-t.
Kiemelte a Területfejlesztési Minisztériummal kötött stratégiai partnerséget, a Mátrai Erőmű és térségének új pályára állítását segítő LIFE vállalati mentorprogramját, a Hatvan és térsége Kamarai Vállalkozói Klubot érdekérvényesítő tevékenységét és a Széchenyi Kártya Programot.

A küldöttgyűlés elnöknek választotta dr. Bánhidy Pétert a Heves Megyei Vízmű Zrt. igazgatóság elnökét. Általános alelnöknek választotta Nagy Lajost a V-Alap Kft. ügyvezető igazgatóját.
Ipari alelnöknek választotta Benedek Zsoltot, a BEMOLUX Villamossági Nagy- és Kiskereskedelmi Kft. ügyvezetőjét, kereskedelmi alelnöknek Hervai Zsoltot az Agria Market Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. ügyvezetőjét, kézműipari alelnöknek Katrics Krisztinát az Örökség Alkotóműhely Ruházati Kft. ügyvezetőjét.

A Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökésge, File Sándor főtitkár, Úti Csaba az Ellenőrző Bizottság elnöke és Szántó László a Etikai Bizottság elnöke. 

Fotó: Majoros Tamás

Az elnökség további megválasztott tagjai:

Angeli László, MátraCOMP Számítástechnikai, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft;
• Cseh István, HŰTŐ-FŰTŐ SZERVÍZ Kft;
• Gödri István, Emerson Automation FCP Kft.;
• Lovas Ferenc, TUBEX Mátra Kft;
• Nagy Norbert, CENTERVILL Épitőipari Szolgáltató és Kereskedelmi Kft;
• Nagy Zoltán, egyéni vállalkozó;
• Oláh Győző, OLVA Építőanyag Forgalmazó, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft;
• Őszi Csilla, ZF HUNGÁRIA Ipari és Kereskedelmi Kft;

Megválasztásra kerültek az Ellenőrző Bizottság tagjai: Dr. Holló István, egyéni vállalkozó, Stoll Krisztián a Linemar Gyöngyös Fémfeldolgozó Kft. részéről és Úti Csaba Mihály a Trans Person EC képviseletében.

 

A küldöttgyűlés voksolt az Etikai Bizottság tagjaira is: Angeli László Gábor, a MátraCOMP Számítástechnikai, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft, Hám László György, a LERNIGO Tanácsadó és Szolgáltató Kft, Kalmárné Nagy Ildikó egyéni vállalkozó, Montvai Katalin egyéni vállalkozó, Oláh Zoltán, a Oktat60 Kft., Opra-Bódi Sándor, a Székely Sas Kft., Szántó László, a AXIS BENTONIT Ásványianyag Feldolgozó, Forgalmazó és Szolgáltató Kft., Takács Gábor, a TaGa Mérnöki Kft., Tóthné Bagi Éva egyéni vállalkozó részéről.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlésében 9 vállalkozás képviseli Heves vármegyét:

• Dr. Bánhidy Péter, Heves Megyei Vízmű Zrt;
• Benedek Zsolt, Bemolux Kft;
• Katrics Krisztina, Örökség Alkoltóműhely Kft;
• Nagy Lajos, V-Alap Kft;
• Opra-Bódi Sándor, Székely Sas Kft;
• Szántó László AXIS BENTONIT Ásványianyag Feldolgozó, Forgalmazó és Szolgáltató Kft;
• Tóth Sándor György, PIKOPACK Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt;
• Varga Tamás, MVM Mátra Energia Zrt;
• Zsámba Péter, COOP Lőrinci Kereskedelmi Zrt. részéről.

A Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara újonnan megválasztott elnökségének célkitűzése a következő négyéves ciklusra:

 

1. Erősíteni, újjáépíteni az önkormányzati kapcsolati háló, cél a közös gazdaságfejlesztési stratégia kialakítása
2. A recessziós gazdasági hangulatban különösen fontos, hogy a vállalkozások piaci jelenlétének, üzleti kapcsolatainak erősítését előmozdítsuk
3. A strukturális problémákkal, kapacitás gondokkal küzdő munkaerőpiaci kérdések, problémák feloldásának elősegítésére – szakképzés, felnőttoktatás, műszaki felsőoktatás
4. Az új kihívások úgymint, energiagazdálkodás, fenntarthatóság, hulladékkezelés, új termelési technológiák bevezetése, innováció, zöldgazdaság, mesterséges intelligencia témakörének megismertetésére, gyakorlati megoldások kínálatára minden szektor, minden vállalati méret számára
5. A jelentősen csökkent beruházási kedv előmozdítása érdekében vállalkozások számára elérhető hitel-, pénzpiaci eszközök biztosítására.