Szerdán az egri Városháza dísztermében vehette át a „Pro Agria” Gazdasági szakmai díja a Vill-e-Com Villamosipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és a VARIABAU Kft. több évtizedes kiemelkedő gazdasági teljesítményük elismeréseképpen. Az díjátadásra a város hagyományos év eleji fogadásán kerül sor, ahol Eger nagyadózóit köszöntötték.

A rendezvényen Mirkóczki Ádám Eger MJV polgármester köszöntötte a vállalkozásokat, aki beszédében kiemelte, hogy az energiaválság ellenére a város iparűzési adóbevétele meghaladta a 6 milliárd forintot. Egerben közel 7500 vállalkozás működik, melyek közül 300 kiemelkedő gazdasági teljesítménnyel rendelkező cég fizette be az adóbevételek 80 %-át. Polgármester úr elmesélte, hogy négy évvel ezelőtt azt tervezte, hogy Eger ipari parkja növekedjen. Ezt a vízióját továbbra is fenntartja, de belátja, hogy ehhez kormányzati segítségre van szüksége. Eger sikerre van ítélve- mondta. Köszönetet mondott a vállalkozásoknak a létrehozott munkahelyekért és a város fejlődéséért.

A program végén dr. Bánhidy Péter a Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke kiemelte, hogy megyénkben a feldolgozóipar és a kereskedelem szerepe meghatározó, mely nemzetgazdasági szempontból is meghatározó. Az egri járásban működő vállalkozások teljesítménye a megye gazdaságának 30-40 százalékát teszi ki. A top 50 vállalkozás közül 15 vállalkozó működik Egerben. Az elnök elmondat, hogy 30 éve jött létre a Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara, melynek alakuló ülésére pont a Városháza dísztermében került sor. Nagy büszkeség, hogy a város ipara azóta töretlenül fejlődik.

Az est részeként átadták a két „Pro Agria” Gazdaságért Szakmai Díjakat.

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata a Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara kezdeményezésére 2008-ban alapította meg azt az elismerő díjat, melyre azon vállalkozások érdemesek, akik a város gazdasági életét fellendítő, kiemelkedő gazdasági teljesítményt nyújtottak, vagy több éves, egyenletes gazdasági teljesítményük alapján hozzájárultak a város gazdaságának fejlődéséhez. A 2023-ban a HKIK javaslata alapján Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése döntött a „PRO AGRIA” gazdasági szakmai díj odaítéléséről.

PRO AGRIA” gazdasági szakmai díjban részesül a Vill-e-Com Villamosipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
A díj átvette Rabóczki Péter ügyvezető.

A vállalkozás villanyszerelési tevékenységét id. Rabóczki Sándor közel 80 éve kezdte családi vállalkozásként, 2003-ban társas vállalkozássá alakultak át, így ebben a formában 20 éves fennállásukat ünnepelhették 2023-ban. A mai elvárásoknak, kihívásoknak megfelelően korszerű, gépesített szerszámaiknak, az alkalmazott technikáknak, és jól képzett munkatársaink köszönhetően hatékonyan, és magas színvonalon nyújtják szolgáltatásukat. Tevékenységeik között szerepel ipari, kereskedelmi, mezőgazdasági és egyéb közületi létesítmények elektromos javítása, villanyszerelése és teljes elektromos felújítása, karbantartási és villamos hibaelhárítási munkák, mérőhelyek kialakítása és áthelyezése, szabványosítása, kábelek, vezetékek cseréje, elosztószekrények gyártása. Közel tíz éve kiemelt figyelmet fordítanak a minőségi utánpótlás nevelésre, oktatásra. Ez idő alatt 25 tanuló képzésében vettek részt. Tevékenységük kiterjed az egész vármegyére, Egerben is több önkormányzati és magánberuházás a Vill-e Com Kft. munkája, ilyen például a Kopcsik Marcipán Múzeum és Harangöntő Ház, a Heves Vármegyei Önkormányzat irodaépülete, a Servita Üzletház, valamint a Dobó téri rendezvények elektromos ellátása, illetve számos társasház kaputelefon rendszerének kiépítés, villamoshálózatának korszerűsítése köszönhető ennek a helyi vállalkozásnak.

„PRO AGRIA” gazdasági szakmai díjban részesül a VARIABAU Kft.
A díj átvette Eged Máté ügyvezető.

A vállalkozás 1992-ben alakult 100%-ban magyar magántőkéből, így nemrégen ünnepelte harminc éves jubileumát. Tevékenységi körébe családi házak és társasházak, irodák, ipari létesítmények kivitelezése tartozik, az alapoktól és szerkezetépítéstől a kulcsrakész állapotig. Ezen kívül foglalkoznak felújításokkal, átépítésekkel és korszerűsítéssel is. A magas színvonalon elvégzett munkát a modern gépek és technológiák, valamint a jól képzett építőmesteri szakemberekből álló brigád biztosítja. Eged Máté elhivatott és elkötelezett az utánpótlás nevelésben, így az elmúlt 30 év alatt közel 40 építőipari tanuló képzésében vett részt.
A vállalkozás több éves szakmai tapasztalattal gazdagodott Németországban, ám az utóbbi években elsősorban Egerben és környékén kapnak megbízásokat generál kivitelezésre, vagy kisebb-nagyobb részfeladatok megvalósítására. Fontosabb megrendeléseik között megemlíthető az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem épületeinek felújítása, a Nagyváradi utcai, Remenyik Zsigmond utcai, Kallómalom utcai óvodák felújításában, a Lajosvárosi egészségügyi központ építése, illetve nevükhöz kötődik ipari létesítmények közül a Platt 2003 Kft. csarnokának felújítása is
A vállalkozás a Fenntartható ZöldOtthon Programban kivitelezői jogosultsággal rendelkezik, emellett a BIOFILTER Környezetvédelmi Zrt. Észak-magyarországi Régió Területi képviselőjeként használt sütőzsiradék és ételhulladék begyűjtését is végzik.

Képgaléria (Fotók: Nemes Róbert)