Az idei évben is átadásra kerültek a Gyöngyös Város Gazdaságáért Védjegyek, melyeket Hiesz György, Gyöngyös Város Polgármestere és dr. Bánhidy Péter a HKIK elnöke adott át a január 17-ei Gyöngyöshalászon tartott Gazdasági Évnyitón.

A Gyöngyös Városi Önkormányzat, valamint a Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara kiemelt feladatként kezeli a város és vonzáskörzete gazdasági fejlesztésének elősegítését, a fejlődésben kiemelkedő, az innovációban élenjáró, valamint a munkaerő-utánpótlás nevelésében aktívan résztvevő vállalkozások elismerését, ezért hozta létre a Gyöngyös Város Gazdaságáért Védjegyet, amit minden évben odaítélnek az arra legérdemesebbeknek.

Gyöngyös Város Gazdaságáért Védjegyet vehetett át MIKRO VÁLLALKOZÁS kategóriában Bakos Erika egyéni vállalkozó

Kézápoló, lábápoló és műkörömépítő mester és kozmetikus, bronzkoszorús kézápoló és műkörömépítő mester, bronzkoszorús lábápoló mester, a Nemzet Körmöse cím birtokosa.

Bakos Erika 20 éve dolgozik a szakmájában. 2004-ben szerezte kéz- és lábápoló, műkörömépítő végzettségét, 2012-ben letette a minősített szakoktatói képzést, 2017-ben kézápoló és műkörömépítő mesterlevelet, 2018-ban lábápoló mesterlevelet szerzett. 2018-ban megkapta a Nemzet Körmöse kitüntető címet, majd 2021-ben bronzkoszorús mester kitüntetést. Erika Magyarország egyik legjobb körmöse, számos verseny győztese és rendkívül kreatív művész. A szakmájában elismert szakember több mint 10 éve versenyez, és oktat. Első Világbajnoki címét 3D kategóriában 2013-ban Münchenben szerezte. Először 2020-ban kapott felkérést a HKIK-tól az első kézápoló és körömkozmetikus mestervizsga gyakorlati részének oktatására is, ahol a mesterjelöltek kiváló felkészítésben részesültek. Idén a második Heves vármegyei kézápoló és körömkozmetikus csoportot is Ő készítette fel. Erika folyamatosan képezi magát, számos továbbképzésen vett már részt az elmúlt években és jelenleg a Dunaújvárosi Egyetem hallgatójaként diplomás szakoktatónak tanul.

Neve a szakmában nemcsak Gyöngyösön, de világviszonylatban is ismert és elismert.

Gyöngyös Város Gazdaságáért Védjegyet vehetett át KKV kategóriában a KING VENDÉGLÁTÓ Kft., ügyvezetője Király Sándor.

Király Sándor személye összeforrt a vendéglátással. Elhivatott szakmájában és az utánpótlásnevelésben. Keze közül több, mint 60 tanuló került ki szakács, pincér, vendéglátásszervező, vendéglátásszervező vendéglős, vendéglátó eladó, vendéglős szakmákban. Ő is folyamatosan képezte magát, 2016-ban szakács mesterré avatták.

A Kft. a Kavalkád Éttermet és Panziót működteti Gyöngyösön közel 15 éve. Az étterem kínálatát elsősorban a magyaros konyha és a Mátra vidéki magyaros ízek jellemzik.
Az épületkomplexumban 70 fő befogadására alkalmas, igényes étterem, 15 fős nyitott terasz, 40 fős konferencia– és különterem áll a vendégek rendelkezésére. Számos családi és céges rendezvényt, bálokat, jótékonysági esteket bonyolított le pályafutása során. Az általuk működtetett panzió részen 11 szoba várja a vendégeket.

Király Sándor személye garancia arra, hogy a vendégek jól érezzék magukat. Az étterem táj jellegű ételeivel kaphatnak egy szeletet a Mátrából is az oda betérők.