A Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara lakossági tájékoztatót szervez június 25-én Gyöngyösön és június 26-án Egerben a nemrég megjelent Otthonfelújítás Program részleteinek ismertetésére három szakember bevonásával. Mint ismeretes, július 1-jétől lehet pályázni az 1990 vége előtt használatba vett családi házak energetikai korszerűsítésére 6 millió Ft vissza nem térítendő támogatás és kamatmentes kölcsön formájában.

A két tájékoztatón előadást tart Járdán Áron a MAPIK Magyar Projektfejlesztési Központ Kft. operatív és stratégiai igazgatója, aki részletesen bemutatja az új lakossági energiahatékonysági program részleteit, emellett az MBH Bank az Otthonfelújítási Hitelprogram igénylésének a menetét ismerteti. Az előadók között lesz Kormos Gyula épületenergetikai szakértő, tanúsító, szigetelő szakmérnök, építész vezető tervező a Bástya Építész Kft. képviseletében, aki gyakorlati példákon keresztül szemlélteti, hogy milyen beruházások valósíthatóak meg az elnyert összegből a szükséges 30 százalékos energia-megtakarításra.

A legfeljebb 7 millió forintnyi korszerűsítési számlára elszámolható program minimális önrésze 1 millió, vissza nem térítendő támogatási része járástól függően változatlanul 2,5-3,5 millió forint lehet, a maradék 2,5-3,5 milliót kell kamatmentes hitelként törleszteni. Az otthonfelújítási programra az MFB Pont Plusz lakossági hálózat fiókjaiban. nyújtható be kölcsönkérelem.

A pályázat fő eredményfeltétele, hogy a 30 százalékos energia-megtakarítást mindenképp szükséges elérni.

A pályázati felhívás elérhető: IDE KATTINTVA

Az Otthonfelújítási programból támogatható tevékenységek:
• Hőszigetelés, födémszigetelés
• Nyílászárócsere
• Fűtéskorszerűsítés, használati melegvíz rendszerek korszerűsítése
o Kondenzációs kazán
o Levegő-víz hőszivattyú
• Helyreállítási-, javítási munkálatok

Program:
Minden részlet az „Otthonfelújítási Program Lakossági energiahatékonysági beruházások megvalósításához” című (RRF-REP-10.13.1-24 azonosító jelű) felhívásról
Előadók: Előadó: Járdán Áron operatív és stratégiai igazgató – MAPIK Magyar Projektfejlesztési Központ Kft.
Az Otthonfelújítási Hitelprogram 2024. igénylése
MBH Bank Nyrt.
• Energetikai- építészeti tudnivalók – mire elég a 6 millió Ft?
Előadó: Kormos Gyula épületenergetikai szakértő, tanúsító, szigetelő szakmérnök, építész vezető tervező – Bástya Építész Kft.
• Kérdések, válaszok

A rendezvény végén lehetőség van személyes kérdésekre.

Tájékoztató rendezvények:

 

Gyöngyös

 

Időpont: 2024. június 25. kedd 16:30
Helyszín: H2O Kamaraház (Gyöngyös, Katona J. u. 6.)

Eger

Időpont: 2024. június 26. szerda 16:30
Helyszín: Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara Székháza
(3300 Eger, Faiskola út 15.)

A részvétel díjmentes, a személyes részvételre a jelentkezések sorrendjében tudunk lehetőséget biztosítani a helyszín befogadóképességéig.

Regisztráció IDE KATTINTVA

Online közvetítés: 2024. június 26. szerda 16:30

Youtube csatornán: https://www.youtube.com/live/B-h5lXgqoQg?si=qGgilKjtvhpTH3yz