A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara január 13-án tartotta gazdasági évnyitóját, mely most rendhagyó formában élőben volt követhető a kamara facebook csatornáján.  A programon előadást tartott dr. Bánhidy Péter, aki Heves megye gazdasági helyzetképét ismertette, dr. Juhász Attila Simon, aki bemutatta Heves megye gazdaságfejlesztési stratégiája 2030-ig, illetve dr. Tóth Andrea megmutatta az megjelent TOP 2020 kiadványt. 

dr. Bánhidy Péter a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke évindító, gazdasági helyzetértékelő beszédében bemutatta 2020. gazdasági  folyamatait, megpróbálta érzékeltetni, milyen változást hozott az ország, a megye teljesítményében a koronavírus okozta leállás, izoláció.

Megjelenítette az egyes ágazatok viselkedését, reakcióját megmutatta a gazdaság változó képességét egy a 2008-as gazdasági válságtól teljesen eltérő karakterisztikájú recessziós állapotban. Majd elővezette, hogy 2021-ben a 2020. évi nagy visszaesés után a második negyedévtől minden ágazatban növekedés várható. 

Az online rendezvényen dr. Juhász Attila Simon a Heves Megyei Közgyűlés elnöke előadásában bemutatta Heves megye gazdaságfejlesztési stratégiáját a következő 10 évre. A szakmai anyag tartalmazta azokat a főbb fejlesztési irányokat, amelyek széles társadalmi javaslattételre alapozva meghatározzák a megye jövőképét a terület–, a település–, és gazdasági ágak fejlesztése, valamint a társadalmi kérdések tekintetében egyaránt. 

A teljes gazdasági évnyitó megtekinhető

A koronavírus nem csak a gazdasági évnyitó hagyományait, de a megyei TOP 50 kiadvány év végi bemutatását is megakadályozta.  Így 2020-ban rendhagyó kiadvánnyal jelentkezett Heves megye gazdasági magazinja, mely most a TOP2020 címet kapta.  A Heves Megyei Hírlappal közösen készült kiadvány foglalkozik a növekedés utolsó évének eredményeivel, megyei vetületeivel, de már betekintést ad 2020 gazdasági folyamataiba is. A TOP 2020 kiadványt dr. Tóth Andrea a Mediaworks Hungary Zrt. megyei értékesítési vezetője ismertette.

A kiadvány után érdeklődő vállalkozások, intézmények, szervezetek a hkik@hkik.hu e-mail címen igényelhetik a magazint.