A HKIK részt vesz egy új nemzetközi együttműködésben, amelynek legfőbb célja a hulladékgazdálkodás tudatosítása és a körforgásos gazdaság erősítése a gazdasági szereplők körében.

A RAW – Raising Awareness on effective Waste management módszertani útmutatásokkal, különböző digitális eszközökkel és e-learning képzési lehetőséggel segíti elő az együttműködést az önkormányzatok és vállalkozások között.

A hatékony hulladékgazdálkodás tudatosítása

Program: Erasmus+

Időtartam: 2022.01.01 – 2024.01.01

Költségvetés: 249 790 €

A RAW egy olyan projekt, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a hatékony hulladékgazdálkodásra a kereskedelem, a regionális fejlesztési ügynökségek, a helyi hatóságok és a vállalkozásfejlesztési szervezetek, ezen túl a szakoktatók, oktatók és mentorok körében.

A RAW elősegíti a szimbiózist és az együttműködést az önkormányzatok és a vállalkozók között, megtörve a sztereotip hulladékgazdálkodási magatartást.

A projekt eredményei: A hatékony hulladékgazdálkodás tudatosítása, digitális megoldások a körforgásos gazdaság területére, folyamatos szakmai fejlődés a hulladékgazdálkodás területén, amelyhez eszközöket nyújt a konzorcium módszertani útmutató és e-learning képzések, valamint egy figyelemfelkeltő telefonos applikáción keresztül.

A projekt weboldala: https://raw.erasmus.site/

Projekt konzorcium:

Regionalna Izba Gospodarcza w Katowicach (Lengyelország);
Mindshift Talent Advisory lda (Portugália);
Danmar Computers Sp Zoo (Lengyelország);
Gabrovska Targovsko Promishlena Palata (Bulgária);
Eurovértice Consultores S. L. (Spanyolország);
Association of Academicians Union (Törökország)
Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (Magyarország)
Vezető partner: EuroVértice

Az első hírlevél IDE kattintva megtekinthető!