Építőipari Kivitelezők regisztrációja

A nyilvántartási szám igénylésének módja az 

– elektronikus regisztráció (ügyfélkapu/ cégkapu bejelentkezéssel) adószámának megadásával vagy az

-ügyfélszolgálatokon való személyes regisztráció,

és az egyszeri igazgatási szolgáltatási díj megfizetése átutalással.

Személyes ügyintézés esetén szükséges a kivitelezési tevékenységnek megfelelő szakképesítést igazoló bizonyítvány bemutatása.

Elektronikus regisztráció az alábbi képre kattintva érhető el.

Néhány jó tanács a program használatához:

A közhiteles nyilvántartásban szereplő adatokat a rendszer automatikusan kitölti. Amennyiben ezekben eltérést tapasztal, forduljon az illetékes hatósághoz.
A mezők egy részét a program formailag és tartalmilag ellenőrzi. Ha hibásnak találja, pirossal kiírja a hibát, és meg is jelöli a hibás adatot.
Mivel a regisztrációs programot ügyfélkapus/cégkapus azonosítással használja, ezért az adatok véglegesítése után nincs szükség a bejelentőlap megküldésére. Az az MKIK hivatali kapujára automatikusan beérkezik.

  • Ezt követően a Barion rendszeren keresztül bankkártyával – díjmentesen – befizetheti az építőipari regisztrációhoz kapcsolódó – egyszeri – igazgatási szolgáltatási díjat.
  • Amennyiben nem rendelkezik bankkártyával, úgy el kell utalnia az 5.000,- Ft-os igazgatási szolgáltatási díjat az MKIK Gránit Banknál vezetett 12100011-10639690 számlájára. Az utalás közleményébe be kell írnia vállalkozói adószámát.
    (Az igazgatási szolgáltatási díjról számla nem kerül kiállításra.)

Akár bankkártyával, akár átutalással teljesíti az egyszeri díj megfizetését, a díjfizetést elektronikus bankszámlakivonatból könyveljük. Ennek megtörténte után – várhatóan a következő munkanapon – tudjuk regisztrációját aktiválni.

A regisztráció aktiválásakor adatai automatikusan elérhetővé válnak az építőipari kivitelező vállalkozások lekérdezhető nyilvántartásában: https://knyr.mkik.hu/, melyről minősített aláírással ellátott, elektronikus dokumentumot küldünk ügyfélkapujára/cégkapujára.

2024© Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

Web – Cloudbrikz