A korábbi évek tapasztalatait felhasználva, és a rengeteg pozitív visszajelzésre építve a Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara a 2023. évi Erasmus+ Mobilitás pályázaton elnyert támogatásból ismét külföldi tanulmányutakat szervez vállalkozások és iskolák számára. A program a szakképzésben szerepet vállaló, tanulókat képző vállalkozások képviselőinek szakmai és módszertani ismereteit kívánja bővíteni egy-egy speciális szakterületen, valamint hozzájárul az élethosszig tartó tanulás szellemében megszerzendő ismeretekhez. A kapcsolatteremtés az ágazatok cégei között további előnyök kihasználásához vezethet a jövőben.

Jelen pályázat kapcsán három tanulmányutat szervezünk, melyek a következők:
Az első tanulmányút során az építőipari szakmacsoport tagjai Ausztirában, Bécs környékére az IFA – Internationaler Fachkräfteaustausch együttműködésével látogathatnak el, a helyi szakmai képzést nyújtó iskolákhoz és vállalatokhoz, tanulmányozni a szakképzési gyakorlatokat.
A második tanulmányúton a könnyűipar, kézműipar és szépészet területén tevékenykedő szakemberek Olaszországba látogathatnak, ők Milano területén tanulmányozhatják az olasz oktatást a Woop srl. jóvoltából.
A harmadik utazáson a kereskedelem szakmacsoport oktatói Olaszországban, Cesenatico környékén tesznek látogatást a helyi szakképzési gyakorlat feltérképezése érdekében.

 

A kommunikáció nyelve az angol.
Az utazások során a résztvevők megismerkedhetnek a helyi, az adott ágazathoz kapcsolódó oktatási struktúrával, meglátogatnak szakképző intézményeket és olyan vállalkozásokat, melyek az érintett iparágban, szektorban tevékenykednek.
A kiutazásokon elsősorban a szakképzésben tevékenyen részt vevő, tanulóképzéssel foglalkozó vállalkozások képviselői, szakképzési szakértői, gyakorlati oktatóinak vesznek részt.

Szerencsi Petra

Munkahely: Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

Beosztás: gazdaságfejlesztési főmunkatárs

Cím: 3300 Eger, Faiskola u. 15.

Telefonszám: +36 36 429 612 -111-es mellék // +36 70 457 1827

E-mail cím: petra.szerencsi@hkik.hu