Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Heves vármegyei HR Klub: Employer branding, új toborzási lehetőségek

04.30. - 09:00 - 15:00

A 21. század techológiai fejlődése és a globalizáció egyre dinamikusabb és kiszámíthatatlanabb változások idéz elő a társadalmi, politika és gazdasági életben egyaránt. Az elmúlt négy évben a világjárvány, globális recesszió, ukrán háború, kínai gazdaság lassulása, energiaválság, infláció tovább fokozta a létbizonytalanságot. Az alkalmazottak átértékelték a munkához való viszonyukat, a fiatal generáció pedig már a megváltozott elvárásokkal lép a munkaerő piacra. A munkaerő diktál, értékharmóniát követel, a munka-magánélet egyensúlyának fontossága beérte a fizetésekét a munkahely választási rangsorban. Egyes szektorokban kritikus a munkaerő-hiány a termelés folytonosságát veszélyezteti. A HR – toborzási csapatok növekvő mértékben támaszkodnak munkaerő-kölcsönző cégekre, tömeges a külföldi munkaerő foglalkoztatása, a kulturális különbségre nehézkesen, feszültségekkel reagál a szervezet.

 

Hogyan reagál a szervezet, a HR ezekre a változásokra? Egyáltalán kinek a feladata, hol van a helye a szervezetben ezen válaszok megfogalmazásának? A kérdés stratégiai, a vállalat jelene és jövője múlik rajta, de stratégiai szinten működik-e, és jövőálló- e a HR? Milyen eszközei, lehetőségei, felületei vannak, és kik a partnerei?

IDŐPNTVÁLTOZÁS!

• A workshop időpontja: 2024. április 30. 9:00- 15:00
• Helyszín: Füzes Étterem és Rendezvényhelyszín (3390 Füzesabony, Gárdonyi Géza utca 2.)

Regisztráció: IDE KATTINTVA

A Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara a múlt év végén nagy sikerrel indította újra a a korábbi években jól működő HR klubját, hogy platformot teremtsen a vármegye humánerőforrás gazdálkodás területén dolgozó szakembereinek és nem utolsó sorban cégvezetőinek. A klub szándéka, hogy előadások, workshopok, tréningek keretében az együtt gondolkodás révén segítse a vállalatok HR szakembereinek munkáját a munkaerő megtartás, motiváció, toborzás területén, globális folyamatokra kitekintéssel támogassa a vállalkozásokat jövőálló HR építésében és működtetésében.

A képzés során a résztvevők gyakorlati úton, a tapasztalati tanulás és tréneri facilitálás, rendszerbe foglalás keretében, az alábbi témákat tekintik át:
• Mi az az employer branding? Milyen viszonyban van a HR trendi buzzword-jeivel, mint pl. EVP, ESG, DEI, CQ?
• Mit ígér és mit tud nyújtani a vállalat a munkavállaló számára, pl. a bérezés, juttatások, fejlődési lehetőségek, munkahelyi környezet és kultúra, bevonás, felhatalmazás terén? Hol, miben még?
• Mi az a talent-management? Mit jelent a dolgozói életút, mik az állomásai, üzenetei, hol helyezkedik el mind ez a munkáltatói márka építésben? Hogyan lehet lojalitást kialakítani a munkavállalói körben?
• Hogyan lehet a közvéleményt tudatosan alakítani és a cég hírnevét erősíteni?
• Milyen marketing technikák, programok vannak a potenciális munkavállalók bevonzására?
• Hogyan lehet a munkáltatói márka üzeneteit folyamatosan közvetíteni?
• Milyen szerepet játszanak az oktatási intézmények, hol a helyük a branding folyamatában?
• Hogyan lehet egy HR jövőálló, adatvezérelt, hogyan lehet és miért élményt, elkötelezettséget stb. mérni?
A programot ajánljuk felsővezetőknek, HR szakembereknek, a duális képzésben részt vevő szakoktatóknak és kisvállalkozásoknak is.

 

Aki a tréninget tartja: Nagy Mária

– szervezetfejlesztő, vállalati és vezetői coach, okleveles közgazda, egyetemi oktató
Stratégiai szintű szervezetfejlesztői, vezetői, menedzseri feladatok támogatása, melyet különböző ágazatokban – államigazgatás, informatika, egészségügy, kereskedelem, vendéglátás és nagykonyhai étkeztetés, média – megszerzett másfél évtizedes felsővezetői tapasztalat alapoz meg. Irányított 5 – 300 fős szervezeti egységek, 300 – 28.000 fős szervezetekben. Párhuzamosan 20 év készségfejlesztői tapasztalat, 1.000 tréningnap, 1.000 coaching óra, 5 év egyetemi oktatói tevékenység. Komplex gazdasági – humán – információ – és kommunikáció technológiai tudás és tapasztalat különbözteti meg a szakmában.
• komplex szervezetfejlesztés diagnózistól a stratégia alkotásig, operatív akciókig, szervezeti-, team- és személyes készségek fejlesztése egyéni és csoportos formában;
• felsővezetők, különböző szintű vezetői teamek, vezetővé válás, új vezetők támogatása, 1:1 coaching, teamcoaching, tréning, előadás módszertani- és prezentációs technika tréningek keretei között.;
• meetingvezetés, facilitálás;
• online módszertanok;
• soft skill fejlesztési programok

A részvétel Heves vármegyei vállalkozások részére díjmentes, de regisztrációhoz kötött.

A program a „Szövetségben a vállalkozásokkal” projekt részeként valósul meg. 

Részletek

Dátum:
04.30.
Időpont:
09:00 - 15:00

Helyszín

Füzes Étterem és Rendezvényhelyszín (3390 Füzesabony, Gárdonyi Géza utca 2.)

Szervező

Nagy Kata – titkárságvezető
Phone
+ (36) (36) 429 - 612 101-es mellék // + (36) (30) 456-2181
Email
kata.nagy@hkik.hu