Események betöltése

« Összes Események

Pont Ott Party Egerben is

07.24. - 18:00 - 23:30

2024. július 24-én este hirdetik ki a felsőoktatási felvételi ponthatárokat. Az eseményhez kapcsolódóan Egerben az Eszterházy téren, kivetítőn követhetik nyomon a leendő hallgatók, sikerült-e bejutniuk a kiszemelt intézménybe. A rendezvényen a Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, a Robert Bosch Automotive Steering Kft., az SBS Kft., a Schoen Sandt Hungary Kft., a Tubex Mátra Kft., valamint a Heves Vármegyei Szakképzési Centrum munkatársai tájékoztatják majd a fiatalokat a vállalati kapcsolatokról, duális képzésről és egyéb karrierlehetőségekről.
Az est folyamán a nemrégiben érettségizett fiatalok közösen izgulhatnak a ponthatárokon.

A kamara munkatársai a helyszínen pályakövetési és karrier tanácsadási céllal segítik majd a fiatalok érdeklődési köreinek megfelelően, célirányosan tájékoztatást adnak a megyei vállalati lehetőségekről. Információs csatornát nyitva olyan fontos témáknak, mint a szakmai gyakorlatok, a nyári munkák, az ösztöndíjak, és a duális felsőoktatással kapcsolatos tudnivalók.
A tavalyi PARTY-n az eredmények kihirdetése előtt már tapintható volt a feszültség a levegőben. A tér megtelt egymás kezét fogó fiatalokkal, akik félve pillantottak a hatalmas kivetítőre. Este 8 órakor megérkeztek az eredmények, amelyet követve a csendet sorra örömsikoltások törték meg. Egymás után érkeztek a résztvevők mobiljaira a sikeres felvételt közlő SMS-ek, amelyek elhozták a végső megnyugvást a leendő főiskolások és egyetemisták körében. Tavaly is a helyszínen történt beszélgetésekből jellemzően kiderült, hogy Eger környékének szinte minden gimnáziumából érkeztek résztvevők az eseményre. A jövőjüket nagyon bizakodóan látják a volt gimnazisták, szeretnének sok új élményt megtapasztalni az egyetemeken/főiskolákon és kapcsolatokat építeni. A végzést követően, friss diplomával a zsebükben szeretnének majd Heves megyében munkát vállalni. A megkérdezettek csupán egyharmada tervezi a külföldi munkavégzést.
Az idén is nagyon reméljük, hogy hasonló jó hangulatú és eredményes délutánnak nézünk elébe. Mindenkit szeretettel várunk 2024. július 24-én Egerben az Eszterházy téren

További információ:
Kun Krisztina
pályaorientációs tanácsadó
E-mail: krisztina.kun@hkik.hu
Telefon: 30/328-3529

Részletek

Dátum:
07.24.
Időpont:
18:00 - 23:30
Honlap:
https://www.hkik.hu/pont-ott-party-ra-varjuk-a-vallalkozasokat-is/

Helyszín

Eger, Eszterházy tér
Eszterházy Károly tér
Eger, 3300 Magyarország
Phone
06303283529